Και η Περιβαλλοντική αρχή έδωσε το πράσινο φως.

Μετά το Υπουργικό Συμβούλιο και η Περιβαλλοντική αρχή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει η περίφημη ανάπτυξη EDEN City αφού με γνωμάτευσή της διάκειται θετικά στο πρώτο σκέλος του έργου ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας ώστε να γνωματεύσει και επί του δευτέρου σκέλους.

Σύμφωνα με την γνωμάτευση μετά από επιτόπια εξέταση η περιβαλλοντική αρχή δεν φέρνει ένσταση στο κτίσιμο των δύο πύργων ενώ όσον αφορά την ανέγερση του πεντάστερου ξενοδοχείου αναμένονται τα συμπεράσματα του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Πάντως το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών μέσω του Επαρχιακού Γραμματέα του Κινήματος έχει ήδη εκφράσει τις ενστάσεις του για τους λόγους που κρύβονται πίσω από αυτή την γνωμάτευση.

Ο επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων διερωτήθηκε πως η Περιβαλλοντική Αρχή εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα στην αποπεράτωση του δρόμου που οδηγεί στο αεροδρόμιο Πάφου ένα έργο κομβικής σημασίας για ολόκληρη την επαρχία, όταν για 500 μέτρα με παρέμβασή της έχει μπλοκάρει το έργο ενώ στον αντίποδα επιτρέπει μια τέτοια γιγαντιαία ανάπτυξη επικαλούμενη ότι δεν υφίσταται κανένα περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το Υπουργικό Συμβούλιο χωρίς να περιμένει τις απόψεις των αρμοδίων Τμημάτων και Υπηρεσιών, ενέκρινε στη συνεδρία της 7ης Δεκεμβρίου 2017 την αίτηση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου στη Γεροσκήπου για χορήγηση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση των προνοιών του Τοπικού Σχεδίου Πάφου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ