Διαχειριστικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε με σημερινές του δηλώσεις ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης για το σχέδιο που κατατέθηκε ενώπιόν του και αφορά το διαχειριστικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Διαχείρισης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Ακάμα.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι με το σχέδιο αυτό επιτυγχάνεται ο στόχος που είχε θέσει το Υπουργείο δηλαδή η προστασία του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας της περιοχής και η ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής με στόχο την προσέλκυση επισκεπτών.

Το σχέδιο ετοίμασαν τέσσερις βασικοί εμπειρογνώμονες, εκ των οποίων δύο με επαρκή εμπειρία στον σχεδιασμό διαχείρισης και ανάπτυξης εθνικών δασικών πάρκων και δρυμών, ένας εξειδικευμένος οικονομολόγος Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος και ένας ειδικός σε θέματα διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών Natura 2000.

Το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον Νίκο Κουγιάλη είναι η έγκριση του σχεδίου από το Υπουργικό Συμβούλιο.

Επιφυλακτικοί πάντως εμφανίζονται οι Κοινοτάρχες της περιοχής Ακάμα. Με σημερινές του δηλώσεις ο Κοινοτάρχης Νέου Χωρίου εξέφρασε την επιφύλαξή του αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε μετά τις εκλογές και με την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης η πολύκροτη υπόθεση που αφορά το διαχειριστικό σχέδιο του Ακάμα θα βρίσκεται και πάλι στο σημείο μηδέν.

Ο Κοινοτάρχης Νέου χωρίου είπε ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που παρεμβαίνουν οι εκλογές με αποτέλεσμα να μην υλοποιούνται τα σχέδια που αφορούν την περιοχή.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Κοινοτάρχη Νέου Χωρίου ο Υπουργός Γεωργίας χαριτολογώντας τον κάλεσε να διασφαλίσει την επανεκλογή της υφιστάμενης κυβέρνησης ούτως ώστε όπως είπε να μην υπάρξει ο κίνδυνος να ναυαγήσει εκ νέου ο σχεδιασμός του Εθνικού Πάρκου του Ακάμα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ