Το προσφυγικό είναι από τα θέματα που θα βρίσκονται σε έξαρση και τη νέα χρονιά.

Τα σημαντικότερα γεγονότα του 2017 τα οποία θα επηρεάσουν τις πολιτικές εξελίξεις το 2018 απαρίθμησε ο Διδάκτωρ Πολιτικών Επιστημών και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Χρίστος Θεοδούλου.

Ο κ. Θεοδούλου αναφέρθηκε στο Συριακό που ενώ όπως είπε φαίνεται ότι κλείνει σύμφωνα με τις επιδιώξεις της Ρωσίας εντούτοις θα συνεχίσει να απασχολεί την διεθνή σκηνή και τη νέα χρονιά.

Ένα άλλο τεράστιας σημασίας γεγονός είναι η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ από τον Ντόναλντ Τράμπ και η πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ – Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Η εξέλιξη αυτή εκτός του ότι έχει ήδη πυροδοτήσει αντιδράσεις από τον Μουσουλμανικό κόσμο αλλά και τις υπόλοιπες χώρες θα έχει συνέχεια το 2018 με επιπτώσεις που θα αφήσουν το στίγμα τους για τα επόμενα χρόνια.

Το προσφυγικό είναι από τα θέματα που θα βρίσκονται σε έξαρση και τη νέα χρονιά.

Οι διεθνείς προκλήσεις δεν αφήνουν την Κύπρο ανεπηρέαστη κατέληξε ο κ. Θεοδούλου με σημαντικότερες τις εξελίξεις στις σχέσεις της Τουρκίας με τη Ρωσία και τις ΗΠΑ αφού ο Ταγίπ Ερτογάν επιδιώκει να κρατήσει και τις δύο υπερδυνάμεις κοντά του προσπαθώντας να κερδίσει ότι καλύτερο μπορεί για τη χώρα του.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ