Αποστολή του Ράδιο Πάφος Παγκύπρια στην Σύνοδο του Ε.Κ. στο Στρασβούργο.

Το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για την κάλυψη της συνόδου της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τις 11 μέχρι τις 14 Δεκεμβρίου 2017.

Ο Δημήτρης Παπαδάκης ευρωβουλευτής της ομάδας Σοσιαλιστών και δημοκρατών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στο διευθυντή του Ράδιο Πάφος Παγκύπρια Φώτη Νικολαίδη την Τρίτη 12 δεκεμβρίου στο γραφείο του ευρωβουλευτή στο Στρασβούργο.

Τα Αποσπάσματα που ακολουθουν πιο κάτω αποτελούν μέρος από την συνέντευξη που μεταδόθηκε αυτούσια από το Ράδιο Πάφος Παγκύπρια την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου και ώρα μια και δέκα μετά το μεσημέρι .

Αποσπάσματα από την Συνέντευξη του κύπριου ευρωβουλευτή Δημήτρη Παπαδάκη στο Ράδιο Πάφος Παγκύπρια Ε.Ε.

Δυστυχώς η Ε.Ε. μέχρι τώρα δεν έδειξε ότι λειτουργεί στις αρχές και τις αξίες που ιδρύθηκε αλλα λειτουργεί στη βάση συμφερόντων δήλωσε ο ευρωβουλευτής της ομάδας Σοσιαλιστών και δημοκρατών στο ευρωπαικο κοινοβούλιο Δημήτρης Παπαδάκης .

Ο κύριος Παπαδάκης παραχωρώντας συνέντευξη στο Ραδιο Πάφος παγκύπρια κατά τη διάρκεια της συνόδου του Ε.Κ. στο στρσβούργο ανέφερε ότι το όραμα του είναι η Ε.Ε να είναι πρωταγωνιστής και όχι ουραγός των Ηνωμένων Πολιτειών και των πολυεθνικών και να δημιουργήσει προοπτικές ανάπτυξης .

Σε ότι αφορά το κύπριο πολίτη , ο κύπριος ευρωβουλευτής τον κάλεσε να ενδιαφέρεται για τα κοινά .

Η απάντηση είπε δεν πρέπει να είναι η αποχή αλλά η συμμετοχή .

Ε.Ε και έργα περιφερειακής ανάπτυξης Είναι με ευρωπαϊκά κονδύλια και οφείλουμε να λέμε και τα καλά της Ε.Ε που χρηματοδοτήθηκαν τα έργα που έχουν γίνει στο κάστρο και στον εναέριο της λεμεσού , και στο ιστορικό κέντρο της Πάφου δήλωσε στο Ράδιο Πάφος παγκύπρια ο ευρωβουλευτής Δημήτρης παπαδάκης. .

Όλα αυτά τα έργα περιφερειακής ανάπτυξης τόνισε υποστηρίχθηκαν από το ταμείο συνοχής της Ε.Ε και η Κύπρος θα πάρει ακόμη 860 εκατομμύρια για το πρόγραμμα 14 20 .

Ερτογάν επίσκεψη Αθήνα.

Δυστυχώς δεν υπήρξε σήμα ότι μπορεί να υπάρξει κίνηση από την Τουρκία σε ότι αφορά το κυπριακό δήλωσε στο Ράδιο Πάφος Παγκύπρια ο ευρωβουλευτής της ομάδας Σοσιαλιστών και δημοκρατών στο ευρωπαικο κοινοβούλιο Δημήτρης Παπαδάκης .

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα ο κύριος Παπαδάκης είπε ότι επι της ουσίας δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα και ο Ερτογάν ήθελε να δείξει στο εσωτερικό της Τουρκίας ότι δεν είναι απομονωμένος.

Τράμπ Αναγνώριση Ιερουσαλήμ.

Σε ότι αφορά την νέα κρίση στην μέση ανατολή ο κύριος Παπαδάκης τόνισε ότι αυτή δεν ωφελεί την Κύπρο που επιδιώκει να υπάρχουν αρμονικές σχέσεις αναμεσα στον αραβικο κόσμο και στον ισραήλ για να μπορει η Κυπρος να εξυπηρετήσει τις ενεργειακες της επιδιώξεις.

Ο Τράμπ με την απόφαση του να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ θέλησε να δώσει το στιγμα ότι οι ΗΠΑ κάνουν κουμάντο στη περιοχή γιαυτο και η Ε. Ε.πρόσθεσε ο Κύριος Παπαδάκης οφείλει να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ιερουσαλήμ είναι κοινή και για τους δύο λαούς.

Διαβατήρια.

Είναι καιρός να σταματήσουμε να είμαστε της τελευταίας στιγμής και να αρχίσουμε να επενδύουμε με κεντρικό σχεδιασμό .

Ο ευρωβουλευτής της ΕΔΕΚ Δημήτρης Παπαδάκης μιλώντας στο Ράδιο Πάφος Παγκύπρια από την έδρα του Ε.Κ. στο στρασβούργο εκφράζοντας την διαφωνία του τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουμε να σφραγίζουμε διαβατήρια με τον τρόπο που το πράττουμε σήμερα σαν να είναι η Κύπρος ένα supermarket ευκαιρίας .

Αυτό είναι ένα αίσχος δήλωσε εμφαντικά και πολύ σωστα θα ψηφιστει από το ΕΚ. τροπολογία όπου θα μπουν κανονισμοί σε ποιους θα εκδιδονται διαβατήρια.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ