Εγκαίνια στο κέντρο της πόλης.

Πυρετώδεις είναι η προετοιμασίες στο Δήμο Πάφου για την επικείμενη επίσκεψη την Κυριακή του ΠΤΔ ο οποίος θα τελέσει τα εγκαίνια αριθμού έργων ανάπλασης στο κέντρο της πόλης.

Οι δημοτικές ομάδες πλην του ΔΗΣΥ έχουν εκφράσει την δυσαρέσκειά τους κάνοντας λόγο για προεκλογικές σκοπιμότητες πίσω από τα εγκαίνια αφού όπως ισχυρίζονται τα έργα έχουν γίνει από κονδύλια του Δήμου και ευρωπαικά προγράμματα.

Μέχρι στιγμής η ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της αποφάσισε να μην παραστεί στην τελετή των εγκαινίων, ενώ ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί εάν θα παραστεί το Δημοκρατικό Κόμμα.

Η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι θα παραστεί με τους δύο δημοτικούς συμβούλους ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον χρόνο που επιλέχθηκε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, δεν θα εκπροσωπηθούν όμως από τον Βουλευτή του κόμματος στην Πάφο τον κ. Ανδρέα Φακοντή ο οποίος δεν θα παρίσταται.

Σε απάντηση των επικρίσεων ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος έκανε λόγο για κάποιους οι οποίοι ψάχνουν αφορμές για να κάνουν μικροπολιτική.

Ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε ότι τα έργα που πρόκειται να εγκαινιαστούν δεν είναι ούτε το Αναστασιάδη, ούτε του Δημάρχου αλλά είναι της Πάφου και των δημοτών της και θα παραμείνουν και μετά τον Αναστασιάδη, και τον Φαίδωνος.

Πάντως φαίνεται ότι επικρατεί κάποια νευρικότητα στο Δήμο Πάφου αναφορικά με την προσέλευση του κόσμου αφού όπως είπε σήμερα ο ΔΣ του ΑΚΕΛ Κώστας Δίπλαρος, ο Δήμος καλεί όποιον βρει μπροστά του να παραστεί στα εγκαίνια.

Είναι βέβαιο πάντως ότι η διαμάχη που έχει ξεσπάσει δεν θα κοπάσει την Κυριακή αλλά αναμένεται να είναι αντικείμενο αντεγκλήσεων και την επόμενη εβδομάδα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ