Βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Σε εγρήγορση κάλεσε τους δανειολήπτες ο Χρηματο- Οικονομικός Επίτροπος Παύλος Ιωάννου προτρέποντάς τους να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση των δανείων τους το συντομότερο δυνατόν.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ιωάννου είπε ότι η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας απέτυχε στο ρόλο της που ήταν η σωστή εποπτεία των τραπεζών εξηγώντας ότι ο μεγάλος αριθμός των ΜΕΔ από μόνα τους αποδεικνύουν την αποτυχία της Κεντρικής Τράπεζας.

Ο κ. Ιωάννου επεσήμανε παράλληλα ότι παρόλο που η οικονομία αναπτύσσεται εντούτοις η Κύπρος δεν μπορεί να εισέλθει σε επενδυτική βαθμίδα γεγονός που προκαλεί ανησυχία και προβληματισμό.

Ο κ. Ιωάννου συνεχίζοντας είπε ότι η υπ’ αριθμόν 1 μνημονιακή υποχρέωση λέει καθαρά ότι οι τράπεζες οφείλουν να προχωρούν σε βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Το γραφείο του Χρηματο- οικονομικού Επιτρόπου είπε ο κ. Ιωάννου με βάση αυτή την οδηγία κατάφερε να επιτύχει ένα ποσοστό πέραν του 85% σε αναδιαρθρώσεις.

Θα πρέπει λοιπόν κατέληξε οι πολίτες να λάβουν υπόψη τους πολύ σοβαρά την κατάσταση που επικρατεί με τα ΜΕΔ και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ