Δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις στο παρόν στάδιο.

Ως στάση ευθύνης χαρακτήρισε την αναστολή των απεργιακών μέτρων των εργαζομένων στην ΑΗΚ Ο Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Δημήτρης Επιφανίου.

Ο κ. Επιφανίου είπε ότι οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν στην έκκληση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΗΚ να αναμένουν τα αποτελέσματα της συνάντησης με τον ΠΤΔ όπου εκεί θα συζητηθούν διεξοδικά τα προβλήματα και οι ανησυχίες που εκφράζουν οι εργαζόμενοι.

Ο κ. Επιφανίου εξέφρασε την άποψη ότι δεν θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις στο παρόν στάδιο και πρόσθεσε ότι το όλο ζήτημα θα επανέλθει στο τραπέζι του διαλόγου μετά τις εκλογές.

Σε παρέμβασή του ο Επαρχιακός Γραμματέας της ΕΠΟΠΑΗ ΑΗΚ Ανδρέας Μιχαηλίδης είπε ότι οι συντεχνίες του οργανισμού τάσσονται κατά του νομικού διαχωρισμού της ΑΗΚ αφού θα είναι το πρώτο βήμα προς την ιδιωτικοποίηση του οργανισμού πλήττοντας τα εισοδήματα των πολιτών με υψηλότερες τιμές ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ ταυτόχρονα θα στερήσει και από το κράτος μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Ο κ. Μιχαηλίδης είπε ότι υπάρχει ευρωπαϊκή οδηγία σύμφωνα με την οποία η Κύπρος λόγω του μικρού της μεγέθους, δεν υποχρεούται να ιδιωτικοποιήσει τις υπηρεσίες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας και διαβεβαίωσε ότι οι συντεχνίες θα αγωνιστούν ούτως ώστε η ΑΗΚ να παραμείνει ως περιουσιακό στοιχείο του κράτους και των πολιτών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ