Απεργία στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Έξι χιλιάδες μαθητές επηρεάζονται άμεσα από την επ’ αόριστον απεργία στην οποία κατήλθαν από τις 5 σήμερα το πρωί οι οδηγοί 105 λεωφορείων και οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Συγκοινωνιών Πάφου.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται γιατί το Υπουργείο Μεταφορών ξεκίνησε να αποκόπτει χρήματα από τον οργανισμό αφού έχει διαπιστωθεί ότι γίνονταν υπερπληρωμές.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΟΣΥΠΑ είπε ότι το Υπουργείο δεν μπορεί να ισχυρίζεται κάτι τέτοιο αφού ακόμη και μετά από τις επίμονες προσπάθειες που κατέβαλε η εταιρεία δεν έχει καθορίσει ποιο θεωρείται εύλογο κέρδος.

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΣΥΠΑ αναγνώρισε ότι η απεργία δημιουργεί προβλήματα αλλά όπως είπε κατανοεί και την θέση των εργαζομένων οι οποίοι δεν πληρώνονται στην ώρα τους επειδή το υπουργείο εδώ και 7 μήνες δεν καταβάλει τα χρήματα που οφείλει στον οργανισμό.

Πολλά ήταν τα παράπονα των μαθητών και των γονέων για την κατάσταση που δημιουργήθηκε αφού δεν έτυχαν καμίας επίσημης ενημέρωσης ενώ ήταν αρκετά και τα παιδιά εκείνα τα οποία δεν είχαν μέσον για να μεταβούν στο σχολείο τους με αποτέλεσμα να αναζητήσουν μεταφορικό μέσο σε φιλικά και συγγενικά τους πρόσωπα ενώ σε κάποιες περιπτώσεις μετέβησαν στο σχολείο περπατώντας.

Ο Δήμαρχος Πάφου σε δηλώσεις του κατηγόρησε την εταιρεία ότι επιχειρεί να εκβιάσει το κράτος μέσω της απεργίας και κάλεσε την Κυβέρνηση να μην υποκύψει ενώ παράλληλα τόνισε ότι θα πρέπει το Υπουργείο να βρει νόμιμους τρόπους ανάκτησης των υπερπληρωμών που έχουν γίνει προς την εταιρεία ΟΣΥΠΑ τα οποία αγγίζουν μέχρι και τα 8 εκ ευρώ.

Ο Δήμαρχος Πάφου τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να ανοίξει ξανά ο φάκελος του Γενικού Ελεγκτή που έκανε αναφορά σε παρατυπίες στον τρόπο που συνήφθησαν αυτές οι συμβάσεις και να εξεταστούν τα κίνητρα και ποιοι επωφελήθηκαν από αυτές τις συμφωνίες.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ