Προειδοποιητική στάση εργασίας.

Σε δίωρη προειδοποιητική στάση εργασίας κατέρχονται σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΟΣΥΠΑ από τις 12.30 -14.30 διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή από την πολιτεία της κρατικής συνεισφοράς από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να μην τους καταβληθούν οι μισθοί του Οκτωβρίου.

Η σημερινή στάση εργασίας η οποία γίνεται σε ώρες αιχμής αναμένεται να επηρεάσει κυρίως τους μαθητές της επαρχίας οι οποίοι διακινούνται με τα λεωφορεία.

Οι εργαζόμενοι στον οργανισμό συγκοινωνιών Πάφου προειδοποίησαν ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί το ζήτημα είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα απεργιακά μέτρα από την ερχόμενη Παρασκευή και θα κατέλθουν σε απεργία επ’ αόριστον.

Από την πλευρά της η πολιτεία ισχυρίζεται ότι έχουν γίνει υπερπληρωμές στην συγκεκριμένη εταιρεία που αγγίζουν το ποσό των 3,5 εκ ευρώ λάθος το οποίο εντοπίστηκε και αναγνωρίστηκε και από την ίδια την εταιρεία.

Κατά την χειμερινή περίοδο που η τουριστική κίνηση είναι μειωμένη το κράτος καταβάλλει επιπλέον χρήματα επειδή τα εισιτήρια είναι πολύ λιγότερα.

Η εταιρεία ΟΣΥΠΑ ισχυρίζεται ότι όταν πέφτει η τουριστική κίνηση τους χειμερινούς μήνες δεν θα πρέπει να γίνονται αποκοπές διότι δημιουργούνται προβλήματα ρευστότητας στην επιχείρηση η οποία δεν μπορεί να καλύψει το λειτουργικό κόστος.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ