Θα πρέπει και οι τράπεζες να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης.

Την άποψη ότι η πρόταση που αφορά τους κουρεμένους καταθέτες, κατόχους αξιογράφων και τους μετόχους που έχασαν χρήματα με την τραπεζική κρίση έρχεται σε μια περίοδο που δεν υπάρχει ούτε ο τρόπος αλλά ούτε και ο χρόνος να μελετηθεί εις βάθος εξέφρασε με δηλώσεις του ο Βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη και μέλος της Επιτροπής Οικονομικών Μιχάλης Γεωργάλας.

Ο κ. Γεωργάλας είπε ότι όλοι αναγνωρίζουμε ότι η πολιτεία οφείλει να αποζημιώσει αυτές τις ομάδες του πληθυσμού γιαυτό και το Κίνημα Αλληλεγγύη πρωτοστατώντας έφερε προς ψήφιση στη Βουλή τη δημιουργία ταμείου Αλληλεγγύης όπου τα χρήματα που θα μαζεύονταν θα διατίθονταν γι αυτό το σκοπό.

Η ίδια η Κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση κατήργησε το ταμείο για να επαναφέρει τώρα το Κυβερνών κόμμα πρόταση για την δημιουργία ίδιου ταμείου.

Παρόλο που στηρίζουμε την ιδέα, τόνισε ο κ. Γεωργάλας φοβόμαστε ότι περιέχει προεκλογικές σκοπιμότητες.

Παράλληλα θεωρούμε ότι θα πρέπει και οι τράπεζες να αναλάβουν μερίδιο της ευθύνης αφού αντικειμενικά εκείνες επωφελήθηκαν.

Καταλήγοντας ο κ. Γεωργάλας είπε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και στην επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών ενώ θα πρέπει να δοθεί και νομική γνωμάτευση για τις πρόνοιες της πρότασης ώστε να μην προσκρούουν στο σύνταγμα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ