Μέχρι σήμερα κανείς δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για τις αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή της οικονομίας.

Πολύ λίγα έχουν γίνει ώστε να διορθωθούν οι στρεβλώσεις που μας οδήγησαν στην οικονομική κρίση δήλωσε  ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρώην Κεντρικού Τραπεζίτη.

Ο κ. Περδίκης επέρριψε ευθύνες στην ΕΚΤ και στο ΔΝΤ για μεροληπτική διαχείριση απέναντι στις Κυπριακές Τράπεζες έναντι άλλων τραπεζικών ιδρυμάτων όπως για παράδειγμα των Ιταλικών ενώ σχολιάζοντας και το δημοσίευμα του περιοδικού Bloomberg το οποίο χαρακτηρίζει τους Κύπριους δανειολήπτες ως «κατεργάρηδες» είπε ότι διεξάγεται ένας πόλεμος συμφερόντων.

Ο κ. Περδίκης σχολιάζοντας την απόφαση του Γεν. Ελεγκτή να μην δημοσιοποιήσει πριν τις εκλογές την Έκθεση που αφορά τον συνεργατισμό, ανέφερε ότι αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατάσταση είναι κακή και ότι όπως ελέχθη στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής τυχόν δημοσιοποίηση της έκθεσης θα μπορούσε να δημιουργήσει αλυσιδωτές αρνητικές επιπτώσεις στην πορεία του συνεργατισμού αλλά και στην γενικότερη εικόνα του τραπεζικού τομέα της Κύπρου.

Ο κ. Περδίκης κατηγόρησε τους Βουλευτές ότι αρνήθηκαν να παραλάβουν την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και ότι δεν ήθελαν να γνωρίζουν όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ενώ ο ίδιος έδωσε διαβεβαιώσεις ότι τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί το γραφείο του Γενικού Ελεγκτή και θα διαβάσει την έκθεση.

Όλα αυτά κατέληξε ο κ. Περδίκης οδηγούν στο αβίαστο συμπέρασμα ότι σε μια ενδεχόμενη μελλοντική κρίση η Κύπρος θα βρεθεί στην ίδια δεινή θέση που βρέθηκε το 2013 για να τονίσει ότι μέχρι σήμερα κανείς δεν οδηγήθηκε στη δικαιοσύνη για τις αιτίες που προκάλεσαν την καταστροφή της οικονομίας.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ