Παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για αυτή την καταστροφή.

Τα προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή του Ακάμα κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών που η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι ιδιαίτερα υψηλή, αποτυπώνονται συχνά μέσα από τις διαμαρτυρίες των κοινοτήτων της περιοχής χωρίς όμως να λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα για την επίλυση αυτών των προβλημάτων.

Άλλη μια μεγάλη οικολογική καταστροφή είδε το φως της δημοσιότητας όταν χθες Επιθεωρητές του Τμήματος Αλιείας σε επίσκεψή τους στην περιοχή Λίμνης στην Πόλη Χρυσοχούς διαπίστωσαν ότι κάποιος ασυνείδητος οδηγός τροχοφόρου τύπου γουρούνας είχε καταστρέψει 19 φωλιές προστατευόμενων χελώνων καρέτα –καρέτα στην παραλία της περιοχής.

Όπως διαπίστωσαν οι επιθεωρητές αλιείας 19 από τα 70 κλουβιά ωοτοκίας έχουν καταστραφεί ολοσχερώς μαζί ενδεχομένως με τα χελωνάκια.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς καταδίκασε απερίφραστα την πράξη και ζήτησε αυξημένα μέτρα προστασίας της περιοχής, εκτοξεύοντας παράλληλα αιχμές απέναντι στις περιβαλλοντικές οργανώσεις ότι έχουν καθηλώσει την ανάπτυξη στο διαμέρισμα Πόλεως Χρυσοχούς χωρίς να υπολογίζουν το κόστος που έχει για τους κατοίκους της περιοχής.

Από πλευράς του το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών με γραπτή του ανακοίνωση ζητά την παραδειγματική τιμωρία όσων ευθύνονται για αυτή την καταστροφή ενώ κατηγορούν τις αρχές για παντελή έλλειψη ελέγχου και προστασίας της περιοχής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ