Πολιτιστική αντζέντα.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017 και ο Λαογραφικός Όμιλος «Κτήμα», αναδεικνύουν την κυπριακή παράδοση αλλά και δημιουργούν γέφυρες ανάμεσα στην Πάφο και το εξωτερικό, παρουσιάζοντας παραδοσιακές μουσικές και χορούς από άλλες χώρες.

Η Πλατεία Δημαρχείου υποδέχεται σχήματα από την Πάφο, τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και τη χώρα των Βάσκων σε μια διαδρομή στις τοπικές αλλά και στις άλλες παραδόσεις, με ήχους, εικόνες και γεύσεις.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων παραγωγή ζιβανίας, έκθεση φωτογραφίας, παραδοσιακών αντικειμένων και επαγγελμάτων, αλλά και παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων.

Την Παρασκευή και το Σάββατο από τις 7 το απόγευμα στην πλατεία δημαρχείου.

Είσοδος ελεύθερη.

Μουσικοί από την Κύπρο, την Ελλάδα και τη Γερμανία συγκροτούν το δυναμικό σχήμα Lingu Franca Ensemble, το οποίο θα εμφανιστεί στο πλαίσιο της Σκηνής που Ταξιδεύει, της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος2017 στις 8.30 το βραδυ του Σαββατου στο Χανι του Ιμπραημ.

Τα μέλη του σχήματος φέρουν στις αποσκευές τους προσωπικά και μουσικά βιώματα, και προωθούν μιαν περιπλάνηση στη διάρκεια της οποίας οι παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου σμίγουν με δυτικά στοιχεία συνθέτοντας ένα πολύχρωμο μουσικό τοπίο.

Διαφορετικές μουσικές δημιουργίες και παραδόσεις οδηγούν το κοινό σε ένα ταξίδι συναισθημάτων, διεκδικώντας, μαζί με το κοινό τους, μιαν άλλη ψυχική και πνευματική ευφορία.

Συμμετέχουν οι Μιχάλης Χολέβας (Ελλάδα): Tarhu, yaylitambur, νέυ, Μιχάλης Κουλουμής (Κύπρος): Βιολί, Γιάννης Κουτής (Κύπρος): Ούτι, άταστη κιθάρα, φωνή και Ruven Ruppik (Γερμανία): Κρουστά.

Είσοδος Ελεύθερη.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ