Να σταματήσει η βάναυση κακομεταχείριση των ζώων.

Τον ΠΤΔ θα συναντήσει τις επόμενες ημέρες το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου μετά και το τελευταίο περιστατικό με την φωτιά που έβαλαν κάποιοι σε υποστατικό και είχε ως αποτέλεσμα 9 σκύλοι να καούν ζωντανοί δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Κυριάκος Κυριάκου.

Ο κ. Κυριάκου τόνισε ότι τόσο το κόμμα για τα ζώα όσο και η κοινή γνώμη καταδίκασε απερίφραστα το περιστατικό, θα πρέπει όμως να ληφθούν μέτρα ούτως ώστε να σταματήσει η βάναυση κακομεταχείριση των ζώων και προς αυτή την κατεύθυνση το Κόμμα για τα Ζώα Κύπρου θα ζητήσει την παρέμβαση του ίδιου του ΠΤΔ.

Ο κ. Κυριάκου επεσήμανε επίσης ότι θα πρέπει οι ποινές να είναι άμεσες και αποτρεπτικές σε όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα ενώ θα πρέπει να εισαχθεί και μάθημα στα σχολεία ώστε τα παιδιά να διδάσκονται από νεαρή ηλικία τον σεβασμό και την αγάπη προς τα ζώα και τη φύση.

Σχολιάζοντας το περιστατικό ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Στέλιος Στυλιανού είπε ότι το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις έρευνες για εντοπισμό του δράστη του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος.

Παράλληλα τόνισε ότι η κακομεταχείριση ζώων είναι ποινικό αδίκημα και προνοεί ενός έτους φυλάκιση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ