Δυστυχώς η μεγαλύτερη μερίδα επισκεπτών δεν σέβεται το φυσικό περιβάλλον.

Κρεβάτια, πολυθρόνες, στρώματα, φουκούδες, πλαστικές καρέκλες και κάθε είδους απορρίμματα καλείται να καθαρίσει η κοινοτική αρχή του Νέου Χωρίου από τους εκδρομείς οι οποίοι προσήλθαν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι το κοινοτικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από 4 πρόσωπα είναι αδύνατον να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις για καθαριότητα, ενώ κατήγγειλε ότι δυστυχώς η μεγαλύτερη μερίδα επισκεπτών δεν σέβεται το φυσικό περιβάλλον.

Ο κ. Χριστοδούλου είπε ότι η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να λάβει μέτρα προστασίας της περιοχής Ακάμα, καθώς επίσης θα πρέπει να επιβληθεί τέλος πληρωμής στους επισκέπτες ούτως ώστε να μπορούν και οι κοινότητες να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις και έξοδα.

Επεσήμανε επίσης την ανάγκη αστυνόμευσης της περιοχής διότι όπως είπε εάν ξεσπάσει φωτιά θα καεί ολόκληρος ο Ακάμας και τότε θα είναι πολύ αργά.

Εδώ και 3 χρόνια η κοινότητα Νέου Χωρίου προσπαθεί να εγκαταστήσει υδροπάρκο Ευρωπαικών Προδιαγραφών στην παραλία της χωρίς όμως να κατορθώσει να πάρει την τελική έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών όπως δήλωσε  ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Χριστοδούλου.

Ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε ότι ενώ έχουν ληφθεί όλες οι σχετικές εγκρίσεις για το στήσιμο του υδροπάρκου σε τοπικό επίπεδο εντούτοις και μετά από εκατοντάδες επιστολές η Κεντρική Επιτροπή Παραλιών δεν δίδει την τελική της έγκριση προφασιζόμενη όπως είπε κάποιες πτυχές της νομοθεσίας.

κ. Χριστοδούλου τόνισε ότι θα πρέπει να δοθούν αναπτυξιακά κίνητρα και στις κοινότητες για να μπορέσουν να επιβιώσουν οικονομικά για να προσθέσει ότι μια κοινότητα με 23 χιλιόμετρα παραλίας θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί και να μπορεί να προσφέρει δραστηριότητες για να προσελκύσει περισσότερους επισκέπτες.

Καταλήγοντας ο κ. Χριστοδούλου ότι όταν η κοινότητα έστησε το 1/6 του υδροπάρκου αμέσως εκτοξεύτηκε η επισκεψιμότητα στην παραλία, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα την ανάγκη εκσυγχρονισμού όλων των παραλιών και ιδιαίτερα αυτών που είναι στην ευθύνη των κοινοτήτων.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ