Οι βουλευτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις κινήσεις του συνεργατισμού.

Έχοντας ως κύριο άξονα την πεποίθηση ότι ο Συνεργατισμός θα πρέπει να επιστρέψει στις θεμελιώδεις αξίες του και να παραμείνει υπό Κυπριακό ιδιοκτησιακό καθεστώς συνέρχεται σήμερα η Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής για να εξετάσει τις πρόσφατες εξελίξεις στον Συνεργατισμό που αφορούν την μετοχοποίησή του, την συνεργασία του με την ισπανική ΑΛΤΑΜΙΡΑ αλλά και το κλείσιμο των υποκαταστημάτων στις κοινότητες.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Ζαχαρίας Κουλίας είπε ότι όσα συμβαίνουν στον Συνεργατισμό προβληματίζουν έντονα την Βουλή και όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα, και εφόσον η Τράπεζα βρίσκεται υπό την κυριότητα του κράτους θα πρέπει τόσο η Βουλή όσο και οι πολίτες να είναι ενήμεροι για όλες τις εξελίξεις και γιαυτό όπως πρόσθεσε αποδέχθηκε το αίτημα του Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Γιώργου Περδίκη να συγκλιθεί η Επιτροπή Ελέγχου ούτως ώστε να υπάρξει ενημέρωση αλλά και να εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που η Κυπριακή Συνεργατική Τράπεζα προχωρά σε αυτού του είδους τις ενέργειες.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι τόσο οι πολίτες όσο και οι βουλευτές εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις κινήσεις του συνεργατισμού και γιαυτό στην σημερινή συνεδρία θα υπάρξει ενημέρωση από την ηγεσία της συνεργατικής για το πώς διασφαλίζεται ο χαρακτήρας του Συνεργατισμού στην Κύπρο.

Ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης σε δηλώσεις του είπε ότι δεν είναι δυνατόν όταν λαμβάνονται τόσο σοβαρές αποφάσεις στον Συνεργατισμό οι βουλευτές να απουσιάζουν επειδή η Βουλή είναι κλειστή λόγω των καλοκαιρινών διακοπών.

Ο Συνεργατισμός επανέλαβε ο κ. Περδίκης ανήκει στους Κύπριους πολίτες οι οποίοι πλήρωσαν για την αναδιάρθρωσή του 1,7 δις και το ελάχιστο που πρέπει να γίνει είναι να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση από την ηγεσία της Τράπεζας για τους όρους και τις προϋποθέσεις που έχει προχωρήσει στις αποφάσεις της μετοχοποίησης και της συνεργασίας με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ