Πολιτιστική αντζέντα.

Η Σκηνή που Ταξιδεύει του Πάφος 2017, κάνει στάση στην Πορτογαλία και παρουσιάζει το Σάββατο και ώρα 8.30μμ στο Αρχαίο Ωδείο Κάτω Πάφου στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, την ιέρεια των fado Misia.

Η Mísia από την αρχή της καριέρας της χαρακτηρίστηκε πρωτοπόρος, ένα ελεύθερο πνεύμα και είναι ίσως η γνωστότερη φωνή των fado μετά την Amalia Rodrigues.

Εδώ και πολλά χρόνια, χτίζει μια διεθνή καριέρα στις σημαντικότερες σκηνές, όπως η Φιλαρμονική του Βερολίνου, το Φεστιβάλ της Αβινιόν, το Εθνικό Θέατρο της Λισαβόνας και αλλού.

Φημίζεται για τα διαχρονικά και καθολικά συναισθήματα που εμποτίζουν τα τραγούδια της, τα οποία ερμηνεύει όχι μόνο στην μητρική της γλώσσα αλλά και σε πολλές άλλες.

Συνεχίζεται η Έκθεση Φωτογραφίας Η ΙΑΠΩΝΙΑ σήμερα που στεγάζεται στην Παλιά Ηλεκτρική.

Η έκθεση αποτυπώνει τις καθημερινές συνήθειες των ανθρώπων της χώρας και θα διαρκέσει μέχρι τις 3 του Σεπτέμβρη.

Ο χώρος θα είναι ανοικτός προς το κοινό από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 7 το βράδυ.

Στο τέλος της έκθεσης, όλες οι φωτογραφίες θα τοποθετηθούν σε μουσεία της Ιαπωνίας.

Το Φεστιβάλ Διονύσια Στρουμπιού συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια επιτυχημένης Πορείας, και προσκαλεί όλους τους απόδημους, κατοίκους επισκέπτες και φίλους σε ένα εορταστικό παραδοσιακό Διήμερο το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ Διονύσια πλαισιώνεται από δύο καταξιωμένους Ελλαδίτες καλλιτέχνες τον Θέμη Αδαμαντίδη και την Ελένη Χατζίδου καθώς και τον γνωστό παρουσιαστή Λούη Πατσαλίδη.

Στην εκδήλωση θα προσφέρονται παραδοσιακά εδέσματα και άφθονο κρασί.

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο ΠΤΔ Νίκος Αναστασιάδης το Σάββατο 19 Αυγούστου και ώρα 8.30 το βράδυ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ