Αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση.

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι τουριστικοί πράκτορες για την αυξημένη ταξιδιωτική κίνηση που παρουσιάζεται φέτος όπως έδειξαν τα στοιχεία Ιανουαρίου – Ιουλίου σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ντίνο Κάκκουρα.

Ο κ. Κάκκουρας είπε ότι και φέτος οι Κύπριοι προτίμησαν την Ελλάδα ως προορισμό διακοπών ενώ έχουν περιοριστεί τα ταξίδια σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στην Άπω Ανατολή σε σύγκριση με τα χρόνια πριν από την οικονομική κρίση.

Αναφερόμενος στην τάση να κλείνει κάποιος τις διακοπές του μέσω διαδικτύου, ο κ. Κάκκουρας είπε ότι οι ιστοσελίδες που προσφέρουν διακοπές αποτυγχάνουν να επιλύσουν τα προβλήματα των ταξιδιωτών όταν προκύπτουν και αυτός είναι ο βασικός λόγος που οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο τους ταξιδιωτικούς πράκτορες ιδιαίτερα όταν αγοράζουν πακέτα διακοπών.

Αναφερόμενος στην στατιστική της Ε.Ε ότι το 33% των Ευρωπαίων πολιτών φέτος δεν μπορεί να πληρώσει ούτε μια εβδομάδα διακοπών, είπε ότι αναμφίβολα υπάρχει οικονομική στενότητα όμως δεν υπάρχει ανησυχία ότι ενδεχομένως να επηρεαστεί η Κύπρος αφού η χώρα έχει συγκριτικά προνόμια και θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς για διακοπές.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ