Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας προβληματίζουν.

Τα υψηλά ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν να προβληματίζουν αφού δεν έχουν βελτιωθεί οι αιτίες που τα προκαλούν δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ και Πρόεδρος του Ινστιντούτου Στατιστικολόγων Κύπρου Χρύσανθος Σαββίδης.

Ο κ. Σαββίδης εξήγησε ότι ο λανθασμένος επαγγελματικός προορισμός και η έλλειψη διασύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας είναι οι βασικότεροι λόγοι που η ανεργία βρίσκεται στο 20,3% για το μήνα Ιούνιο στην Κύπρο.

Η βαριά βιομηχανία του τόπου που είναι ο τουρισμός, πρόσθεσε ο κ. Σαββίδης έχει αποτύχει να προσελκύσει τους νέους, και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο ότι το Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο ενώ θα έπρεπε να προσφέρει 46 τίτλους σπουδών προσφέρει μόνο δύο ενώ παράλληλα βρίσκεται στη Λευκωσία, μια περιοχή που δεν προσφέρεται για πρακτική εξάσκηση.

Ο κ. Σαββίδης καταλήγοντας είπε ότι κατέθεσε πρόταση ούτως ώστε να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα αποτελείται από στελέχη του ΥΠΟΙΚ, του Υπουργείου Εργασίας και Ακαδημαϊκούς που θα έχει ως στόχο την προώθηση των νέων σε κλάδους σπουδών τέτοιους που θα εξασφαλίζουν την εργοδότησή τους.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ