Δεν υπάρχει διασπορά των χρημάτων.

Το υψηλό ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων στο Συνεργατισμό το οποίο κατέχει η Πάφος σχολίασε και ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης.

Ο κ. Πιττοκοπιτης είπε ότι ενώ υπάρχει πολύ ικανοποιητική τουριστική κίνηση στην επαρχία, εντούτοις δεν υπάρχει διασπορά των χρημάτων με αποτέλεσμα, μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μην μπορεί να επωφεληθεί και να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις.

Ο κ. Πιττοκοπίτης επεσήμανε ακόμη ότι η απόφαση του Υπουργικού που αφορούσε την μεμονωμένη κατοικία η οποία αποσύρθηκε στη συνέχεια χωρίς όμως να έχουν δοθεί ξεκάθαρες οδηγίες, έφερε πολλές υποθηκευμένες περιουσίες να χάσουν από την αξία τους σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορούν να αποτελούν αξιόπιστες εξασφαλίσεις στα δάνεια.

Αυτό έχει ως συνέπεια, πολλοί δανειολήπτες της υπαίθρου που έλαβαν δάνεια από τον Συνεργατισμό σήμερα να βρίσκονται προ του κινδύνου να εκποιηθεί η περιουσία τους.

Ο κ. Πιττοκοπίτης εξέφρασε ανησυχία για το γεγονός ότι η συμφωνία του Συνεργατισμού με την Altamira έγινε τώρα που είναι κλειστή η Βουλή, για να προσθέσει ότι θα ζητήσει με την έναρξη των εργασιών της Βουλής η συμφωνία αυτή να εξεταστεί από την αρμόδια επιτροπή οικονομικών αλλά και από οποιοδήποτε άλλο τμήμα της Βουλής χρειαστεί ώστε να διασφαλιστεί ότι οι δανειολήπτες θα είναι προστατευμένοι.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ