Η Πάφος επλήγη πρώτη από την οικονομική κρίση.

Μια ανησυχητική πρωτιά κατέχει η Πάφος σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας η οποία αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στον Συνεργατισμό όπου η Πάφος βρίσκεται στην πρώτη θέση με 78,80%.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου Ανδρέας Δημητριάδης, σε δηλώσεις του για το πρόβλημα που υπάρχει εξήγησε ότι το μεγάλο αυτό ποσοστό οφείλεται αφενός στο ότι η Πάφος επλήγη πρώτη από την οικονομική κρίση ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό τομέα, αλλά και στον υπερδανεισμό στον οποίο έχουν εμπλακεί τόσο οι επιχειρήσεις όσο και τα νοικοκυριά.

Αναφορικά με το πρόβλημα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Πάφου είπε ότι υπάρχουν τα εργαλεία τα οποία θα πρέπει να αξιοποιήσουν οι επιχειρηματίες προκειμένου να αναδιαρθρώσουν τα δάνειά τους ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης στην πορεία, ενώ θα πρέπει η αναδιάρθρωση να εξυπηρετεί τον επιχειρηματία και όχι μόνο το τραπεζικό ίδρυμα.

Ο κ. Δημητριάδης είπε ότι θα πρέπει το κράτος και οι τράπεζες να προστατεύσουν την επιχειρηματικότητα στην Κύπρο αφού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την απασχόληση, για να παρατηρήσει ότι δυστυχώς υπάρχει ένα εχθρικό προς το επιχειρείν περιβάλλον.

Καταλήγοντας ο κ. Δημητριάδης είπε ότι μετά τις καλοκαιρινές διακοπές το ΕΒΕ Πάφου θα απευθυνθεί στον επιχειρηματικό κόσμο της επαρχίας σε μια προσπάθεια να δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και εργαλεία που χρειάζεται η κάθε επιχείριση προκειμένου να εξυγιάνει τα οικονομικά της.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ