Έντονες ανησυχίες.

Έντονες ανησυχίες εκφράζει το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις για την συνεργασία της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας με την Altamira όπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος του Κινήματος στη Λεμεσό Γιώργος Κτίστης.

Ο κ. Κτίστης εξήγησε ότι οι δανειολήπτες οι οποίοι δεν μπορούν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους δεν προστατεύονται επαρκώς από το πλαίσιο αφερεγγυότητας ενώ οι τράπεζες έχοντας στα χέρια το όπλο των εκποιήσεων μπορούν ανά πάσα στιγμή να στείλουν για εκποίηση οποιοδήποτε ακίνητο.

Ένα άλλο τεράστιο ζήτημα εξήγησε ο κ. Κτίστης είναι η αλλαγή των συντελεστών γης στην ύπαιθρο που εκμηδένισε τις αξίες άρα και τις υποθήκες και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στο ξεπούλημα της γης μας.

Ο κ. Κτίστης διερωτήθηκε γιατί αυτή η συμφωνία γίνεται τώρα που έκλεισε η Βουλή, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Συνεργατισμό να δώσει στη δημοσιότητα το πλαίσιο της συμφωνίας με την Altamira.

Καταλήγοντας ο κ. Κτίστης είπε ότι στις 2 Αυγούστου το Κίνημα Ενάντια στις Εκποιήσεις θα βρίσκεται έξω από την Κεντρική Συνεργατική Τράπεζα στις 11 το πρωί θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα, ενώ θα καλέσει και τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να τοποθετηθούν και να εξετάσουν το πλαίσιο συνεργασίας του Συνεργατισμού με την Altamira.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ