Πολιτιστική αντζέντα.

Εργαστήρια και συναυλία στα πλαίσια του Προγράμματος Πολιτιστικής Αποκέντρωσης 2017 των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, με τη συμμετοχή της τραγουδίστριας, Αλέξιας, πραγματοποιούνται στο ξενοδοχείο Anassa και σε κοινότητες της Πάφου.

Το πρόγραμμα που παρουσιάζει η Αλέξια Βασιλείου, είναι ένα εκπαιδευτικό, πολιτιστικό, outreach πρόγραμμα βασισμένο στην μουσική ακρόαση ηχογραφημένης και ζωντανής μουσικής και απευθύνεται σε παιδιά και σε εφήβους από 6-18 χρονών.

Τα εργαστήρια, ολοκληρώνονται με την συναυλία της Αλέξιας «Alexia LIVE at Anassa», στο Ξενοδοχείο Άνασσα, στις 22 Ιουλίου και ώρα 9.00μμ.

Κυριακή 23 Ιουλίου 2017, 20:30 Γεφυρώνοντας τη Ζωή με τον Θάνατο Τάφοι των Βασιλέων (ΜΟΥΣΙΚΗ) Αντλώντας έμπνευση από την έκθεση Η Ζωή μετά Θάνατον που δημιουργείται με τη συνεργασία του Μουσείου Moesgaard και της Εταιρείας Κυπριακών Σπουδών, το έργο συνιστά μια διαδρομή στους Τάφους των Βασιλέων.

Σε αυτούς τους μεγαλοπρεπείς τάφους, η σιωπή των νεκρών προσλαμβάνεται ως μουσική και έτσι ακριβώς επενδύει τη ζωή, μέσα από σχετικές καλλιτεχνικές παρεμβάσεις.

Η ιδιαίτερη αυτή ξενάγηση θα καταλήξει στον τρίτο από τους εμβληματικούς τάφους όπου θα πραγματοποιηθεί ένα ρεσιτάλ κιθάρας από τον Τιμόθεο Στυλιανίδη (ο οποίος έχει και την επιμέλεια της εκδήλωσης) καθώς και αφήγηση-ερμηνεία από τη Μαρία Ανδρέου.

Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, Πάφος 2017, μέσα από αυτή την παράσταση και δια μέσου στοιχείων μυσταγωγίας, ρίχνει μια γέφυρα ανάμεσα στις πανάρχαιες θεματικές και, βεβαίως, τις πάγκοινες πραγματικότητες της ζωής και του θανάτου.

Είσοδος Ελεύθερη

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ