Κίνητρα στους κατοίκους για να ανακυκλώνουν.

Πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών από πόρτα σε πόρτα εγκαινιάζεται από σήμερα στην Κοινότητα της Τάλας όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αρετή Πιερίδου.

Η κ. Πιερίδου είπε ότι επί ένα χρόνο η κοινότητα προσπαθεί να ενταχθεί στο συγκεκριμένο πρόγραμμα αφού διαπιστώθηκε ότι οι κάδοι ανακύκλωσης που είχαν τοποθετηθεί στην Κοινότητα είχαν μετατραπεί σε σκυβαλότοποι.

Η κ. Πιερίδου τόνισε ότι δεν υπάρχει μια οργανωμένη πολιτική από πλευράς κυβέρνησης για την σωστή λειτουργία των πράσινων σημείων με τέτοιο τρόπο που να διευκολύνονται και να ενθαρρύνονται οι πολίτες να τα χρησιμοποιούν με αποτέλεσμα να παρατηρούμε τόσο αδρανή υλικά αλλά και παλιός οικιακός εξοπλισμός να εναποτίθεται στα πεζοδρόμια και δίπλα από τους κάδους απορριμμάτων.

Ταυτόχρονα είπε η κ. Πιερίδου έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι χρεώσεις προς τις κοινότητες για την αποκομιδή σκυβάλων με αποτέλεσμα να καταστεί το μεγαλύτερο έξοδο.

Η κ. Πιερίδου καταλήγοντας είπε ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο επεξεργάζεται τρόπους ώστε να δώσει κίνητρα στους κατοίκους να ανακυκλώνουν με κυριότερο την οικονομική επιβάρυνση όσων δεν ακολουθούν το πρόγραμμα ανακύκλωσης ή οικονομικές ελαφρύνσεις σε όσους ανακυκλώνουν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ