Η φωτιά κατέκαψε έκταση τεσσάρων δεκαρίων.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί κατασβέσθηκε πλήρως η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 6 το πρωί σήμερα στην περιοχή του Πύργου Τυλληρίας στο Δάσος της Πάφου.

Την φωτιά εντόπισε έγκαιρα υπάλληλος του Τμήματος Δασών με αποτέλεσμα να υπάρξει έγκαιρη και αποτελεσματική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά πριν εξαπλωθεί.

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιστρατεύθηκαν 8 πυροσβεστικά οχήματα του Τμήματος Δασών, ένα πυροσβεστικό όχημα βυτιοφόρο του πυροσβεστικού σταθμού υπαίθρου Κάτω Πύργου Τηλλυρίας, τα δύο αεροπλανάκια του Τμήματος Δασών και τα δύο ελικόπτερα που εκμισθώνει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Η φωτιά κατέκαψε στο πέρασμα της έκταση τεσσάρων δεκαρίων από άγρια βλάστηση, ξηρά χόρτα και πεύκα.

Παρόλο που τα αίτια της φωτιάς συνεχίζουν διερευνώνται εντούτοις ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών σε δηλώσεις του άφησε αιχμές για εμπρησμό λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανθρώπινη δραστηριότητα στην περιοχή.

Ο κ. Τσιντίδης είπε ότι μετά από πληροφορίες διαπίστωσε ότι υπήρχε δυσαρέσκεια κάποιων ατόμων που είχαν αιτηθεί εργασία στο Τμήμα κατά τις διαδικασίες του Μαίου και δεν προσελήφθησαν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ