Ο μόνος δρόμος μιας διαρκούς, σταθερής λύσης στο Κυπριακό είναι στη βάση του ενιαίου κράτους.

Την άποψη ότι δεν θα προκύψει οτιδήποτε θετικό από την διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα εξέφρασε με δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη εξηγώντας ότι οι συνομιλίες διεξάγονται σε λάθος πλαίσιο.

Ο κ. Γεάδη είπε ότι το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο είχε επισημάνει στον ΠΤΔ ότι η λύση ΔΔΟ θα δημιουργήσει επικίνδυνες και μη αναστρέψιμες καταστάσεις με τον ίδιο τον Πρόεδρο να παραδέχεται όπως είπε ο κ.Γεάδης ότι υπάρχουν σημεία στην επίτευξη λύσης που ενδεχομένως να προκύψουν προβλήματα.

Ο κ. Γεάδης απαντώντας σε ερώτηση εάν το Κυπριακό κινδυνεύει να χαρακτηριστεί ως «μη επιλύσιμο πρόβλημα» είπε ότι τα ίδια έλεγαν κάποιοι και το 2004 όταν πίεζαν το λαό να δεχθεί το σχέδιο Αναν, διερωτώμενος παράλληλα που θα βρισκόμασταν σήμερα εάν είχε εφαρμοστεί εκείνο το σχέδιο.

Ο κ. Γεάδης είπε ότι ο μόνος δρόμος μιας διαρκούς, σταθερής λύσης στο Κυπριακό είναι στη βάση του ενιαίου κράτους, με την Τουρκία να αποσύρει τον κατοχικό στρατό και να σέβεται τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τα εδάφη μιας χώρας κράτους μέλους της Ε.Ε.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ