Πηγαίνουμε στην Ελβετία, χωρίς σχεδιασμό.

Τα πολλά κενά που εμφανίζονται στο έγγραφο Άιντα μόνο κοινό δεν μπορούν να το χαρακτηρίσουν ενώ κρύβουν και πολλούς κινδύνους δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών Κωνσταντίνος Φιλαρέτου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φιλαρέτου τόνισε ότι δεν έχει γίνει ξεκάθαρο εάν το έγγραφο περιλαμβάνει τις θέσεις των 5 πλευρών επί του Κυπριακού ή εάν είναι η θέσεις των Ην.Εθνών, και παρόλο που ο κ. Αιντε διαβεβαιώνει το αντίθετο τελικά το έγγραφο αποτυπώνει τις δικές του απόψεις περισσότερο παρά τις θέσεις των μερών.

Ο κ. Φιλαρέτου επεσήμανε επίσης ότι έχουμε βρεθεί προ αδιεξόδου αφού πηγαίνουμε στην Ελβετία, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς προγραμματισμό και χωρίς να έχουμε συμφωνήσει, όπως αρχικά είχε ειπωθεί επί του κοινού εγγράφου.

Η Συμμαχία Πολιτών είπε ο κ. Φιλαρέτου έχει αποστείλει από την προηγούμενη Παρασκευή ανοικτή επιστολή προς τον ΠΤΔ καλώντας τον να αποστείλει επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ ενημερώνοντάς τον ότι τα όσα έχει καταγράψει ο Εσπεν Μπαρθ Άιντα στο κοινό έγγραφο σε καμία περίπτωση δεν δεσμεύουν τη δική μας πλευρά.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ