Στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Κύπρος.

Ανάμεσα στις ακριβότερες χώρες της Ευρώπης συγκαταλέγεται η Κύπρος σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Eurostat τόσο στις ηλεκτρονικές συσκευές όσο και στα τρόφιμα, είδη ένδυσης και υπόδησης, εστιατόρια και ξενοδοχεία.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Σταμάτης Ρωσίδης είπε ότι αιτία της ακρίβειας είναι οι άμεσες και έμεσες φορολογίες, τα μονοπώλια και ο μεγάλος αριθμός εισαγωγών.

Παρόλα αυτά, εμείς ως καταναλωτές μπορούμε να επηρεάσουμε τη διαδικασία, είπε ο κ. Ρωσίδης μποϋκοτάροντας τα προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι υπερβολικά υψηλές.

Θα πρέπει κατέληξε ο κ. Ρωσίδης αφενός μεν να εφαρμόζεται η νομοθεσία, αφετέρου να υπάρχουν αυστηρότεροι έλεγχοι στην αγορά.

Το ΚΣ ΕΔΕΚ εδώ και χρόνια ζητά την λειτουργία ανεξάρτητου Επιτρόπου Καταναλωτή, δήλωσε ο Βουλευτής της ΕΔΕΚ Πάφου Ηλίας Μυριάνθους κληθείς να σχολιάσει την έκθεση της Eurostat για τις υψηλές τιμές αγαθών στην Κύπρο.

Ο κ. Μυριάνθους είπε ότι σαφώς και η αγορά χειραγωγείται γι αυτό άλλωστε θα πρέπει η Υπηρεσία Προστασίας Ανταγωνισμού να ενισχυθεί με την λειτουργία Ανεξάρτητου Επιτρόπου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ