Πολιτιστική αντζέντα.

Παρασκευή 16 και Σάββατο 17 Ιουνίου.

Ταινίες από τον ευρωπαϊκό κινηματογράφο περιλαμβάνει το πρόγραμμα Cine-Attikon σήμερα και αύριο στις 20:30 το βράδυ.

Μέσα από τις προβολές αναδεικνύονται δημιουργοί και έργα που έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ, ώστε το κοινό να γνωρίσει καλύτερα τον ανεξάρτητο κινηματογράφο, αλλά και να επιστρέψει γενικότερα σε αυτή τη μορφή τέχνης μέσω του θερινού σινεμά στην πόλη.

Το πρόγραμμα αυτό, που υλοποιείται με τη βοήθεια Πρεσβειών και Ξένων Αντιπροσωπειών στην Κύπρο, εγκαινιάζεται με δύο ταινίες-αφιέρωμα στον Αυστριακό ηθοποιό, σεναριογράφο και σκηνοθέτη Karl Markovics, ο οποίος θα παραστεί στις δύο προβολές και θα συνομιλήσει με το κοινό.

Με τη στήριξη της Πρεσβείας της Αυστρίας.

Σάββατο 17 Ιουνίου 10:00-14:00 Στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνικής Συμμετοχής, στούντιο, γκαλερί και εργαστήρια χεροτεχνών και καλλιτεχνών στο κέντρο της πόλης υποδέχονται επισκέπτες και συνομιλούν μαζί τους για τον τρόπο και διαδικασία της δημιουργίας των έργων τους.

Θα κυκλοφορήσει σχετικός οδηγός.

Αυριο Σάββατο 17 Ιουνίου 10:00-14:00 στο Κέντρο της πόλης.

Με τη συνεργασία των Cyprus Open Studios.

Είσοδος Ελεύθερη.

Σε συνέχεια των εκδόσεων του Discovering Cyprus για τις 44 παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου και τις 33 παραλίες της επαρχίας Λεμεσού, ο Αντρέας Παπαδόπουλος έχει ετοιμάσει αντίστοιχο βιβλίο-οδηγό για τις παραλίες της επαρχίας Πάφου, ο οποίος θα παρουσιαστεί μαζί με έκθεση φωτογραφίας αύριο Σάββατο , στο Λιμανάκι της Πάφου.

Ξεκινώντας από την Πέτρα του Ρωμιού και καταλήγοντας στον Κάτω Πύργο (Λευκωσία), στο βιβλίο – οδηγό παρουσιάζονται με πλήρη περιγραφή όλα τα ενδιαφέροντα σημεία της 145 χιλιομέτρων ακτογραμμής.

Το κείμενο περιέχει πληροφορίες για τα μορφολογικά χαρακτηριστικά της κάθε παραλίας, την καταλληλότητά τους για παιδιά και άτομα με ειδικές ανάγκες, τις υπηρεσίες που προσφέρονται καθώς και οδηγίες πρόσβασης.

Το κάθε σημείο που περιγράφεται συνοδεύεται από αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες που έχουν παρθεί από ψηλά και επίγεια, δίνοντας έτσι μια πλήρη εικόνα στον αναγνώστη.

Στο βιβλίο δίνονται επίσης πληροφορίες για τους τέσσερις κυριότερους παράκτιους αρχαιολογικούς χώρους, αυτούς της Παλαίπαφου (Κουκλιών), της Νέας Πάφου (Κάτω Πάφου), των Τάφων των Βασιλέων και του ΜΑΑ-Παλαιόκαστρου.

Στο βιβλίο συμπεριλαμβάνεται μεγάλος χάρτης της παράκτιας ζώνης της Πάφου, όπου σημειώνονται όλες οι παραλίες και τα σημεία ενδιαφέροντος.

Το βιβλίο αναδεικνύει από πρώτο χέρι την ομορφιά της περιοχής, και παράλληλα ενημερώνει τον αναγνώστη για τους θησαυρούς που μπορεί να επισκεφτεί και να απολαύσει, όπως μυστικές παραλίες, ναυάγια, θαλασσινές σπηλιές και εντυπωσιακά πετρώματα.

Μέσα από τα κείμενα και τις φωτογραφίες φανερώνεται το ευρύ φάσμα των παραλιών που προσφέρει η επαρχία Πάφου, από τις ξέβαθες, ήσυχες, αμμώδεις παραλίες μέχρι τις άγριες, βραχώδεις και απόκρημνες, με ιδιαίτερη έμφαση σε αυτές που βρίσκονται στη μαγευτική χερσόνησο του Ακάμα.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου Νέας Πάφου, δίπλα από το Λιμανάκι, το Σάββατο 17 Ιουνίου 2017, στις 20:00.

Στην εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες των παραλιών και της ακτογραμμής της επαρχίας Πάφου, οι οποίες θα εκτίθενται στον παραλιακό πεζόδρομο του Λιμανιού από την ημέρα της παρουσίασης έως τις 30 Ιουνίου 2017.

Τα εγκαίνια της έκθεσης και την παρουσίαση του βιβλίου θα τελέσει ο έντιμος Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού κ. Γιώργος Λακκοτρύπης.

Κυριακή 18 Ιουνίου

Στο πλαίσιο της έκθεσης-διαδρομής στον κόσμο των αρχαίων μουσικών οργάνων, που περιλαμβάνει πολυμέσα και διαδραστικές εγκαταστάσεις με τη χρήση τρισδιάστατης τεχνολογίας, διοργανώνονται αύριο Κυριακή από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ στην είσοδο του Αρχαιολογικού Πάρκου συναυλίες παραδοσιακής κυπριακής και μικρασιατικής μουσικής, καθώς και χοροί από το Πολιτιστικό Εργαστήρι Αγίων Ομολογητών, καθώς και μουσική Ethnic Jazz και Progressive Rock από το ιταλικό συγκρότημα Dissoi Logoi .

Διοργάνωση: Ευρωπαϊκό Μουσικό Αρχαιολογικό Έργο (EMAP) με τη συνεργασία του Τμήματος Αρχαιοτήτων.

Είσοδος ελεύθερη.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ