Να λάβει τα μέτρα εκείνα που θα αποκαθιστά τα εισοδήματα των εργαζομένων.

Η νέα στατιστική της Eurostat για την μείωση κατά 10% από το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης της Πραγματικής Ατομικής Κατανάλωσης, υποδηλώνει το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η συρρίκνωση των μισθών σε ποσοστό πέραν του 30% δήλωσε ο Υπεύθυνος Γραφείου της ΔΕΟΚ Ανδρέας Κτώρου.

Ο κ. Κτώρου είπε ότι στο επικείμενο συνέδριο της ΔΕΟΚ θα τεθεί ως βασικό θέμα η απαίτηση της συντεχνίας να νομοθετηθεί ο κατώτατος βασικός μισθός.

Είναι αδύνατον είπε ο κ. Κτώρου να διοχετευτούν χρήματα στην πραγματική οικονομία από τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να ξοδέψουν παρά μόνο για να καλύψουν τις απόλυτα βασικές τους ανάγκες.

Ακόμη και στην τουριστική βιομηχανία που είναι η βαριά βιομηχανία του τόπου μας συμπλήρωσε ο κ. Κτώρου παρατηρούμε να δίδονται μισθοί κάτω των χιλίων ευρώ με αποτέλεσμα και οι εργαζόμενοι να διστάζουν να εργοδοτηθούν με τέτοιες συνθήκες.

Η πρόσφατη έκθεση της Eurostat κατέληξε ο κ. Κτώρου θα πρέπει να προβληματίσει το Υπουργείο Εργασίας για να λάβει τα μέτρα εκείνα που θα αποκαθιστά τα εισοδήματα των εργαζομένων τα οποία σταδιακά χάθηκαν από το 2011 και μετά.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ