Απαράδεκτες οι χθεσινές δηλώσεις του Εσπεν Μπαρθ Άιντα.

Η Συμμαχία Πολιτών θεωρεί ότι η χρονική στιγμή που επέλεξε ο ΠΤΔ να αναθεωρήσει τη στρατηγική του στις συνομιλίες ελλοχεύει κινδύνους δήλωσε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Δώρος Παφίτης.

Ο κ. Παφίτης τόνισε ότι οι χειρισμοί μας στις συνομιλίες θα έπρεπε να είναι τέτοιοι που θα απέτρεπαν την κήρυξη αδιεξόδου με ότι αυτό συνεπάγεται για την δική μας πλευρά.

Ο κ. Παφίτης χαρακτήρισε απαράδεκτες τις χθεσινές δηλώσεις του Εσπεν Μπαρθ Άιντα αφού καταστρατηγεί όλους τους κανόνες του διεθνούς δικαίου των οποίων θα έπρεπε να είναι ο θεματοφύλακας.

Ο κ. Παφίτης είπε ότι θωρεί απομακρυσμένο το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου αφού τα συμφέροντα των μεγάλων παικτών είναι τέτοια που δεν θα το επιτρέψουν.

Αναφορικά με τις προεδρικές εκλογές και την τελευταία έκκληση του Γιώργου Λιλλήκα για την εξεύρεση ανεξάρτητου υποψηφίου από τον ενδιάμεσο χώρο, ο κ. Παφίτης είπε ότι η Συμμαχία Πολιτών κάνει μια ύστατη προσπάθεια παραμένοντας σταθερή στις διακηρύξεις της και στους στόχους που είχε θέσει από την αρχή.

Καταλήγοντας ο κ. Παφίτης είπε ότι η Συμμαχία Πολιτών έχει κάνει πολύ δουλειά τα τελευταία χρόνια καταθέτοντας προτάσεις και εισηγήσεις τόσο για το Κυπριακό όσο και για την εσωτερική διακυβέρνηση, και μέσα από αυτές τις προτάσεις θα δημιουργήσει και θα παρουσιάσει στο λαό το πρόγραμμα διακυβέρνησης του Γιώργου Λιλλήκα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ