Πολιτιστική αντζέντα.

Στο πλαίσιο δράσεων του Akamas Project που αφορούν στην αειφόρο ανάπτυξη των κοινοτήτων της χερσονήσου Ακάμα, πραγματοποιείται την Κυριακη στις 4.30 το απογευμα στην Αίθουσα του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάθηκα, μια σειρά από δράσεις που περιλαμβάνουν εγκαίνια του ποδηλατικού σταθμού και του αντίστοιχου προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για μαθητές Δημοτικού, καθώς και τα εγκαίνια του Κέντρου Πληροφόρησης Πάφος2017, που έχει δημιουργηθεί στην Κοινότητα του Κάθηκα.

Τα κέντρα πληροφόρησης στον Κάθηκα, Νέο Χωριό και στον Άγιο Γεώργιο Πέγειας σηματοδοτούν κατασκευές και έργα σε σχεδιασμό ομάδας φοιτητών και διδασκόντων του Τμήματος Αρχιτεκτονικής και Γεωπεριβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Νεάπολις.

Ακολουθεί το άνοιγμα της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο: «Φως Ακάμα. Περιβάλλον και Πολιτισμός», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Φωτογραφική Εταιρεία Κύπρου, Τμήμα Πάφου, με στόχο την συλλογή φωτογραφιών του Ακάμα για τον εμπλουτισμό των Κέντρων Πληροφόρησης και του Οδηγού Επισκεπτών Ακάμα.

Με τη συνεργασία του ΚΠΕ Σαλαμιούς-Δίκτυο Κέντρων ΠΕ, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο-ΥΠΠ και του Κοινοτικού Συμβουλίου Κάθηκα.

Συντονίστρια: Ντανιέλλα Πιστέντη Μούγιαννου.

Είσοδος ελεύθερη.

H δεύτερη δράση της δικοινοτικής ομάδας γυναικών Peace2Peace, ολοκληρώνει την εγκατάσταση διακοσμημένων με σμιλί βοτσάλων στον υπό δημιουργία Βοτανικό Κήπο στον Μούτταλο.

Η εκδήλωση που θα πραγματοποιηθει την Κυριακη στις 11.30 στην εδρα του Παφος 2017 αποτελεί κατάληξη και παρουσίαση της δουλειάς των τελευταίων μηνών από Κύπριες γυναίκες και των δύο κοινοτήτων καθώς και άλλων εθνικοτήτων που ζουν στην Κύπρο.

Η δράση περιλαμβάνει επίσης εμφάνιση του δικοινοτικού συγκροτήματος Dance for Peace καθώς και περιδιάβαση στο Μούταλλο και στο Χάνι του Ιμπραήμ, στο πλαίσιο του έργου Ανοικτές Σκηνές Μουττάλου.

Επιμέλεια: Χριστιάνα Μουζούρη, `Ελενα Δανιήλ και Nilgun Akin.

H αρχική τοποθεσία που είχε οριστεί (Βοτανόκηπους του Μουττάλου) έχει αλλάξει λόγω της μη έγκαιρης παράδοσης των έργων.

Η εκδήλωση μεταφέρετε στον κήπο του Οργανισμού Πάφος 2017 (πρώην οικία Επάρχου).

Είσοδος ελεύθερη.

H Ute Lemper φωτίζει το τοπίο του κάστρου με ένα… άγγιγμα και μια συναυλία-παράσταση αφιερωμένη στο πάθος του έρωτα και της ζωής.

Η ξεχωριστή ερμηνεύτρια, τραγουδά το Σαββατο 20 Μαιου στις 8.30 το βραδυ στην πλατεια του Καστρου με το δικό της ιδιαίτερο τρόπο μοναδικές στιγμές από τη μελοποιημένη ποίηση των Kurt Weill και Bertolt Brecht.

Η διάσημη ερμηνεύτρια μεγάλων μιούζικαλ σε Ευρώπη και Αμερική τραγουδά μερικές από τις πιο γνωστές μπαλάντες από τα έργα "Η Άνοδος και η Πτώση της πόλης Μαχαγκόνι" και η "Όπερα της Πεντάρας" δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα σχεδόν μαγική.

Τη μεγάλη ερμηνεύτρια συνοδεύει η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου σε διεύθυνση του Γιώργου Κουντούρη.

Ενορχηστρώσεις: Robert Ziegler Με τη συνεργασία του Ιδρύματος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ