Υποθεση ΣΑΠΑ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα αξιώματα που κατείχαν οι 5 καταδικασθέντες για το Σκάνδαλο του ΣΑΠΑ αλλά συνυπολογίζοντας παράλληλα τις προσωπικές και οικονομικές τους συνθήκες το Κακουργιοδικείο Πάφου ανακοίνωσε σήμερα το ύψος των ποινών φυλάκισης.

Το Κακουργιοδικείο Πάφου επέβαλε ποινές σε δύο από τις 61 συνολικά κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι καταδικασθέντες και αυτές είναι της αθέμιτης κτίσης περιουσιακού οφέλους και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην περίπτωση του καταδικασθέντος Γιώργου Σιαηλή το Κακουργιοδικείο Πάφου επέβαλε ποινή 6 ετών για παρεμπόδιση του έργου της δικαιοσύνης αφού μετά από μαρτυρία του Σάββα Βέργα ο Γιώργος Σιαηλής τον είχε επισκεφθεί κατά την διάρκεια της κράτησής του για να τον πείσει να μην τον αναμείξει στην υπόθεση προσποιούμενος τον δικηγόρο του.

Αναλυτικά οι ποινές που επέβαλε το κακουργιοδικείο Πάφου είναι οι ακόλουθες Για τον Φειδία Σαρίκα 3 χρόνια στην πρώτη κατηγορία 4 χρόνια στη δεύτερη συνολικός χρόνος φυλάκισης 4 χρόνια Για τους Γιώργο Μιχαηλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου 3 χρόνια στην πρώτη κατηγορία 5,5 χρόνια στην δεύτερη κατηγορία συνολικός χρόνος φυλάκισης 5,5 χρόνια.

Στον Βάσο Βασιλείου 3 χρόνια στην πρώτη κατηγορία 4 χρόνια στην δεύτερη κατηγορία συνολικός χρόνος φυλάκισης 4 χρόνια.

Στον Γιώργο Σιαηλή 3 χρόνια στην πρώτη κατηγορία, 4 στη δεύτερη κατηγορία και 6 στην Τρίτη κατηγορία της παρεμπόδισης του έργου της δικαιοσύνης.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου αιτιολογώντας τις μεγάλες ποινές που επιβλήθηκαν στους Γιώργο Μιχαηλίδη και Ευστάθιο Ευσταθίου εξήγησε ότι βάσει των μαρτυριών οι καταδικασθέντες έλαβαν μίζες περισσότερες από μια φορές γεγονός που αποδεικνύει ότι ήταν αποφασισμένοι και ότι ενεργούσαν εκ προθέσεως.

Αναφερόμενος σε όλους τους καταδικασθέντες ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη όλα τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην υπόθεση η φυλάκιση θεωρήθηκε ως η αρμόζουσα και αναπόφευκτη ποινή.

Οποιαδήποτε άλλη ποινή θα ήταν ακατάλληλη και ανεπαρκής.

Εν τω μεταξύ προχωρεί και η διαδικασία δήμευσης των περιουσιακών στοιχείων των καταδικασθέντων για τα ποσά για τα οποία κρίθηκαν ένοχοι.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ