Να δοθεί οριστική λύση.

Σε τσιμέντωμα των αγωγών των που διοχετεύουν λύματα στο αργάκι προχώρησε η Κοινότητα Στρουμπιού ως πρώτο μέτρο αντιμετώπισης ενός προβλήματος που ταλαιπωρεί για χρόνια την κοινότητα δήλωσε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Δημητράκης Ππαλάς.

Ο κ. Ππαλάς εξήγησε ότι οι αγωγοί σε κάποιες κατοικίες μεταφέρουν τα λύματα από τους λάκκους αποχέτευσης σε ανοιχτούς χώρους με αποτέλεσμα να υπάρχει δυσοσμία, κίνδυνος από αρρώστιες και έξαρση των κουνουπιών.

Ο κ. Ππαλάς είπε ότι το κοινοτικό συμβούλιο βρίσκεται σε συμφωνία με τον ΣΟΔΑΠ για να συλλέγει τα λύματα στη βιολογική μονάδα μια συμφωνία που εφόσον υλοποιηθεί θα λύσει το πρόβλημα διαπαντός.

Την άμεση εμπλοκή της Επαρχιακής Διοίκησης ζητά το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών ούτως ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα που παρουσιάζεται με τα λύματα στην κοινότητα Στρουμπιού.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Ανδρέας Ευλαβής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άμεση ανταπόκριση του Κοινοτικού Συμβουλίου επισημαίνοντας ωστόσο ότι χρειάζεται και η υποστήριξη της Επαρχιακής Διοίκησης ούτως ώστε το πρόβλημα να επιλυθεί οριστικά.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ