Είναι παράδοξο ένα ποσό τις τάξης των 7 δις να βρίσκεται καθηλωμένο χωρίς αποδόσεις.

Το επίμαχο ζήτημα της διαχείρισης των χρημάτων του ΤΚΑ καθώς και το ποσό των 7 δις που έχουν δανειστεί όλες οι κυβερνήσεις από κατά περιόδους από το ταμείο και το οποίο υπάρχει μεν ως οφειλή αλλά δεν τοκίζεται θα εξετάσει η Επιτροπή Εργασίας της Βουλής της ερχόμενη Τρίτη όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής είπε ότι επί διακυβέρνησης Χριστόφια η τότε κυβέρνηση είχε αρχίσει να αποπληρώνει μέρος των χρημάτων αυτών σε αντίθεση με την τωρινή κυβέρνηση η οποία δεν έχει κάνει καμία πληρωμή έναντι αυτού του ποσού.

Ο κ. Φακοντής είπε ότι αποτέλεσε επιτυχία της Βουλής ότι δεν αποδέχθηκε το κούρεμα αυτού του ποσού, και επεσήμανε ότι σε μια εποχή που οι συνταξιούχοι υποφέρουν με τις συντάξεις που λαμβάνουν είναι παράδοξο ένα ποσό τις τάξης των 7 δις να βρίσκεται καθηλωμένο χωρίς αποδόσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Φακοντής είπε ότι η θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή η οποία θα διαχειρίζεται τα εισοδήματα του ΤΚΑ με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφέρουν εισοδήματα ούτως ώστε να μπορούν να βελτιωθούν και οι συντάξεις που αποδίδονται.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ