Στις αρχές Ιουλίου όπου η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις εταιρείες που βρίσκονται στην ΑΟΖ θα ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο.

Την εκτίμηση ότι βρισκόμαστε ενώπιον ενός άτυπου αλλά ορατού φυσικού χρονοδιαγράμματος εξέφρασε ο Πρόεδρος του Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας Παύλος Παύλου.

Ο κ. Παύλου εξήγησε ότι αυτό το ορόσημο εντοπίζεται στις αρχές Ιουλίου όπου η Κυπριακή Δημοκρατία σε συνεργασία με τις εταιρείες που βρίσκονται στην ΑΟΖ θα ξεκινήσουν τις γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο.

Υπό το φως αυτών των δεδομένων είπε ο κ. Παύλου τρείς είναι οι πιθανές εκδοχές.

Είτε να επιλυθεί το Κυπριακό εντός 60 ημερών πράγμα που θεωρείται απίθανο, είτε η Κυπριακή Δημοκρατία να οπισθοχωρήσει από τους ενεργειακούς της σχεδιασμούς, ή να υπάρξει μια έντονη κρίση με την Τουρκία.

Ο κ. Παύλου επεσήμανε επίσης ότι η Ε.Ε δείχνει ότι θα προχωρήσει σε κάποιας μορφής συνεργασία με την Τουρκία που αφορούν την διευρυμένη τελωνειακή ένωση και την απελευθέρωση της βίζας για τους Τούρκους υπηκόους.

Υπό τις περιστάσεις κατέληξε ο κ. Παύλου φαίνεται ότι η λύση του προβλήματος θα δοθεί από την μη επιτυχή έκβαση των συνομιλιών.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ