Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους υπαλλήλους στην Κύπρο.

Έντονο προβληματισμό προκαλεί στις Υπηρεσίες του Υπουργείου Εργασίας η πενιχρή προσέλευση ανέργων για να διερευνήσουν ευκαιρίες εργοδότησης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία δήλωσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θέμης Φιλιππίδης.

Ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι παρόλο που το γραφείο Εργασίας στην Πάφο έκανε εξαιρετική δουλειά ενημερώνοντας για την ημερίδα εξεύρεσης εργασίας στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, εντούτοις μόνο 10 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.

Ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει δυσφημιστεί ότι δεν προσφέρει ικανοποιητικές απολαβές, ότι καταστρατηγεί τις εργασιακές συμβάσεις γεγονός που αποθαρρύνει τους πολίτες να απασχοληθούν στον κλάδο.

Θα πρέπει όμως να γίνει κατανοητό εξήγησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ ότι από πέρυσι που υπογράφηκε η νέα συλλογική σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι είναι από τους πιο καλά αμειβόμενους υπαλλήλους στην Κύπρο με εξαίρεση τον Κυβερνητικό τομέα.

Ο κ. Φιλιππίδης είπε ότι το Υπουργείο Εργασίας συνέλεξε τα στοιχεία από την χθεσινή ημερίδα και τόνισε ότι είναι τώρα η σειρά της Υπουργού Εργασίας να εξεύρει τρόπους επίλυσης του προβλήματος δηλαδή οι άνεργοι και οι λήπτες του ΕΕΕ να προτιμούν να παραμένουν λήπτες βοηθημάτων και να μην επιθυμούν να εργαστούν.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ