Το επιτόκιο υπολογίζεται με βάση τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες.

Έκκληση προς τους δανειολήπτες να εξετάσουν τις δανειακές τους συμβάσεις με τις τράπεζες απευθύνει ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών.

Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Κώστας Μελάς κάλεσε τους δανειολήπτες να μην εφησυχάζουν εφόσον πρόκειται για δικά τους χρήματα τα οποία έχουν δοθεί σε καταχρηστικές πληρωμές, ενώ είπε ότι όλες οι τράπεζες ανεξαιρέτως έχουν χρησιμοποιήσει αθέμιτες πρακτικές στον υπολογισμό των επιτοκίων και είναι πολλοί οι δανειολήπτες που έχουν κινήσει ποινικές αγωγές προς τις τράπεζες.

Ο κ. Μελάς εξήγησε ότι το επιτόκιο υπολογίζεται με βάση τα επιτόκια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζες συν το περιθώριο κέρδους της Τράπεζας.

Εάν κάποιος αναλογιστεί είπε ο κ. Μελάς ότι τα βασικά επιτόκια της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας είναι κοντά στο μηδέν και το περιθώριο της τράπεζας είναι στο 2% τότε αντιλαμβάνεται κανείς τι συμβαίνει στην δανειακή του σύμβαση.

Καταλήγοντας ο κ. Μελάς κάλεσε τους πολίτες να ζητήσουν βοήθεια από τον σύνδεσμο προστασίας δανειοληπτών τραπεζών ώστε να εξετάσουν εκεί και όπου υπάρχουν καταχρηστικές χρεώσεις και να τις διεκδικήσουν πίσω από τα τραπεζικά ιδρύματα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ