Οι συντεχνίες είχαν κατά καιρούς ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις των Δημοτικών Συμβούλων ότι δηλαδή δεν είχαν ενημερωθεί για τα προβλήματα στις εργασιακές σχέσεις στην εταιρεία Zemco, είπε ότι οι συντεχνίες είχαν κατά καιρούς ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Ο κ. Φαίδωνος κληθείς να απαντήσει εάν θα έπρεπε στα πλαίσια της συλλογικότητας και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, να έχει ενημερωθεί εκ των προτέρων το Δημοτικό Συμβούλιο για τη συγκεκριμένη υπόθεση είπε ότι ο ίδιος δεν έκρινε ότι κάτι τέτοιο ήταν καθοριστικής σημασίας αφού η ουσία της υπόθεσης όπως υποστήριξε βρίσκεται αλλού δηλαδή στις παραβιάσεις της συγκεκριμένης εταιρείας και όχι στο κατά πόσον το Δημοτικό Συμβούλιο είχε ενημερωθεί ή όχι.

Παράλληλα ο κ. Φαίδωνος είπε ότι από την στιγμή που βγήκε η ανακοίνωση δεν προσήλθε κανένας δημοτικός σύμβουλος στο Δημαρχείο να ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση ή να λάβει την ανακοίνωση του Δήμου να την εξετάσει ή να ζητήσει περαιτέρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ