Οι δημοτικοί σύμβουλοι πληροφορήθηκαν για το συμβάν σήμερα το πρωί από τα ΜΜΕ.

Ένταση δημιουργήθηκε στην συνεργασία του Δήμου Πάφου και της εταιρείας Zemco Constructions Ltd μετά από καταγγελία του Δήμου Πάφου ότι η εν λόγω εταιρεία καταστρατηγεί βασικούς όρους του συμβολαίου της που αφορούν τις εργασιακές σχέσεις.

Σε γραπτή του ανακοίνωση ο Δήμος Πάφου αναφέρει ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εξαναγκάζει το προσωπικό της να υποκύψει στους δικούς της εργασιακούς όρους κατά παράβαση της συμφωνίας ενώ δημοσιοποίησε και την επιστολή που η εταιρεία Zemco Constructions Ltd συνέταξε και με την οποία καλεί τους εργαζόμενους να υπογράψουν επιβεβαιώνοντας ότι η Εταιρεία τηρεί τους όρους απασχόλησης όπως προνοούνται από το συμβόλαιο σε σχέση με την καταβολή των εισφορών της στα διάφορα Ταμεία, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, όπως υποστηρίζει ο Δήμος.

Με σημερινή της ανακοίνωση η Εταιρεία Zemco Constructions Ltd χαρακτηρίζει τους ισχυρισμούς του Δήμου Πάφου ψευδείς και ανυπόστατους.

Διαβεβαιώνει παράλληλα ότι η εταιρεία καταβάλλει ανελλιπώς και εμπρόθεσμα στο προσωπικό της το σύνολο των αμοιβών, εισφορών και δικαιωμάτων που δικαιούται έκαστος υπάλληλος με βάση την εργατική νομοθεσία.

Περαιτέρω και για όλους τους υπαλλήλους της εταιρείας μας που είναι μέλη συντεχνίας, καταβάλλονται ανελλιπώς όλες οι εισφορές προς το Ταμείο Προνοίας, το Ταμείο Αργιών και Φιλοδωρημάτων και το Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Ο Δήμος Πάφου πάντως σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση που εξέδωσε προτίθεται να ενημερώσει σχετικά το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας από το οποίο θα ζητήσει να πληροφορηθεί κατά πόσον οι ενέργειες της εταιρείας συνιστούν σοβαρό επαγγελματικό παράπτωμα και συνεπώς να δικαιολογείται ο αποκλεισμός της από άλλες Δημόσιες Συμβάσεις», καταλήγει η καταγγελία της δημοτικής αρχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάφου είχε πλήρη άγνοια για την ανακοίνωση του Δήμου εναντίον της συγκεκριμένης εταιρείας, δηλώνοντας ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι πληροφορήθηκαν για το συμβάν σήμερα το πρωί από τα ΜΜΕ.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ