Το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο.

Συνεχίζονται εντατικά οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών οι οποίοι επιχείρησαν γύρω στις 3.45 τα ξημερώματα να εισέλθουν με το όχημά τους σε πολυτελές κοσμηματοπωλείο στην Πάφο με σκοπό να το ληστέψουν.

Το κοσμηματοπωλείο βρίσκεται επί της λεωφόρου Ποσειδώνος απέναντι από το Ξενοδοχείο Alexander the Great όπου φιλοξενείται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την πρωτοφανή απόπειρα ληστείας αντελήφθη ένας εκ των φρουρών της αποστολής ο οποίος έσπευσε στη σκηνή την ώρα που το αυτοκίνητο με τους δράστες έπεσε πάνω στην τζαμαρία του κοσμηματοπωλείου με ταχύτητα για να σπάσει την σιδερένια προστατευτική προθήκη.

Από τον ισχυρό θόρυβο που προκλήθηκε βγήκαν στους δρόμους τόσο οι τουρίστες του ξενοδοχείου αλλά και οι κάτοικοι των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων του συγκροτήματος που βρίσκεται το κοσμηματοπωλείο.

Ο Αστυνομικός προσπάθησε να σταματήσει τους διαρρήκτες αλλά εκείνοι κατάφεραν να διαφύγουν βάζοντας ταυτόχρονα και φωτιά στο αυτοκίνητο για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους.

Εν τω μεταξύ είχε ηχήσει ο συναγερμός με την Αστυνομία να καταφθάνει επί τόπου.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου Νίκο Τσαππή έχουν συλλεγεί διάφορα τεκμήρια από την σκηνή ενώ από εξετάσεις που διενήργησε η Αστυνομία διεφάνη ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε ήταν κλεμμένο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ