Η Κύπρος έχασε το πλεονέκτημά της ως διαμετακομιστικός σταθμός.

Τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Λεμεσού είχε επισημάνει πρώτος με γραπτή επιστολή του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου Ανδρέας Φακοντής.

Σε δηλώσεις του ο κ. Φακοντής είπε ότι παρόλο που το ΑΚΕΛ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, οι κυβερνώντες επέλεξαν να κλείσουν τα μάτια και να απορρίψουν όλες τις τροπολογίες που είχε καταθέσει του ΑΚΕΛ.

Ο κ.Φακοντής επεσήμανε ότι η Βουλή δεν ενημερώθηκε για τις συμβάσεις ενώ παράλληλα είπε ότι ο λανθασμένος διαμοιρασμός του χώρου και των λειτουργιών του Λιμανιού ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για τα όσα έχουμε δει τις τελευταίες μέρες.

Ο κ. Φακοντής είπε επίσης ότι το κράτος θα λάμβανε περί τα 750 εκατομμύρια έσοδα από το Λιμάνι σε μια περίοδο 25 ετών ένα ποσό που έχει θυσιάσει για πολύ μικρότερες απολαβές, και τόνισε ότι την ζημιά θα την πληρώσουν οι φορολογούμενοι πολίτες.

Καταλήγοντας ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου είπε ότι η Κύπρος έχασε το πλεονέκτημά της ως διαμετακομιστικός σταθμός αφού οι χρεώσεις με την διαχειρίστρια εταιρεία ανέβηκαν από τα 2 ευρώ το μέτρο στα 24 γεγονός που θα έχει ως αποτέλεσμα τα πλοία να σταματούν για ανεφοδιασμό σε γειτονικά λιμάνια.

Εντός 15 ημερών που θα έχουμε και το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή είπε ο κ. Φακοντής θα ξεκαθαρίσει πλήρως η εικόνα για τους όρους και τις προϋποθέσεις που διέπουν αυτή την συμφωνία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ