Δεν μπορούσε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο συνδιαχείρισης του Λιμανιού.

Στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών και του Γενικού Ελεγκτή συνεδρίασε χθες η Βουλή σε μια διευρυμένη συνεδρία των Επιτροπών Συγκοινωνιών και Ελέγχου για να εξεταστούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο Λιμάνι Λεμεσού και να εξευρεθούν τρόποι ομαλοποίησης της κατάστασης.

Σε δηλώσεις του ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ Πάφου και μέλος της Επιτροπής Συγκοινωνιών Χαράλαμπος Πιττοκοπίτης επεσήμανε ότι χθες ασκήθηκε κριτική στην εκτελεστική εξουσία για τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ιδιωτικοποίηση ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Βουλή δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τις συμβάσεις που υπογράφηκαν.

Ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ότι ο Υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι δεν μπορούσε να υπάρξει ένα μεταβατικό στάδιο συνδιαχείρισης του Λιμανιού ώστε να ομαλοποιηθεί η μετάβαση ενώ έκανε λόγω και για δολιοφθορές που σημειώθηκαν και οι οποίες προκάλεσαν αναστάτωση και χάος.

Ο κ. Πιττοκοπίτης είπε ακόμη ότι ο Γενικός Ελεγκτής μελετά τις συμβάσεις της ιδιωτικοποίησης και σε 15 ημέρες περίπου θα είναι έτοιμο το πόρισμά του το οποίο και θα παρουσιάσει ενώπιον της Βουλής.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ