Μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί η σημαδούρα.

Άκαρπες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης για τον εντοπισμό του Ανδρέα Γιάγκου από την Ερήμη του οποίου η τύχη αγνοείται από το Σάββατο το απόγευμα.

Ο 31χρονος Γιάγκου πατέρας δύο ανήλικων παιδιών συνήθιζε να μεταβαίνει στην συγκεκριμένη περιοχή του Πωμού για κατάδυση με ψαροντούφεκο.

Από τις έρευνες που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής έχει εντοπιστεί η σημαδούρα που τραβούσε μαζί του το σχοινί της οποίας ήταν κομμένο μαζί με το εφεδρικό ψαροντούφεκο.

Το ψαροντούφεκο που χρησιμοποίησε ο Ανδρέας Γιάγκου βρέθηκε σε βάθος 22 μέτρων και πάνω του υπήρχε ένας ροφός.

Η Αστυνομία εξέτασε το οπτικό υλικό το οποίο κατέγραψε η κάμερα που ήταν προσαρτισμένη πάνω στο ψαροντούφεκο του Γιάγκου.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ενώ ο δύτης βρισκόταν σε βάθος 22 μέτρων κτύπησε τον ροφό και ακολούθως προσπάθησε να ανέβει στην επιφάνεια.

Από το οπτικό υλικό διεφάνη ότι οι κινήσεις του από κάποιο σημείο και μετά δεν ήταν φυσιολογικές, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι ενδεχόμενως ο Ανδρέας Γιάγκου να έχανε τις αισθήσεις του λόγω έλλειψης οξυγόνου.

Η έρευνες συνεχίζονται από αέρος και θαλάσσης σε μια περιοχή που καλύπτει τα 100 τετραγωνικά χιλιόμετρα με ομάδες δυτών της Αστυνομίας, της ΕΜΑΚ, εθελοντών δυτών και της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών της ΕΦ να συνεχίζουν τις υποθαλάσσιες έρευνες σε ακτίνα 2 χλμ από το σημείο που έχει βρεθεί το ψαροντούφεκο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ