Οικολογική καταστροφή.

Μια τεραστίων διαστάσεων οικολογική καταστροφή κατήγγειλε το μέλος του Κοινοτικού Συμβουλίου Στρουμπιού Αριστοτέλης Ζαχαρία η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αποκοπή δεκάδων αιωνόβιων δένδρων από την περιοχή.

Σε δηλώσεις του ο κ. Ζαχαρία είπε ότι ο Κοινοτάρχης χωρίς να ενημερώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο επιστράτευσε 3 ντίγκερ με πρόσχημα ότι θα καθάριζε τους δρόμους από τα κλαδιά των δένδρων και προχώρησε στην αποκοπή αιωνόβιων δένδρων στην περιοχή τα οποία στη συνέχεια όπως είπε άτομα από το περιβάλλον του έκοψαν σε καυσόξυλα.

Ο κ. Ζαχαρία είπε ότι αντελήφθη το γεγονός την Κυριακή το απόγευμα και κάλεσε αμέσως την Αστυνομία, ενώ τη Δευτέρα το πρωί κατήγγειλε το περιστατικό και στο τμήμα Δασών και στο Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών το οποίο έσπευσε αμέσως στην περιοχή.

Ο κ. Ζαχαρία κατήγγειλε επίσης ότι η ξυλεία που προέκυψε από την παράνομη αποκοπή των δένδρων βρίσκεται σε στην αυλή συγγενικού προσώπου του νεοεκλεγέντα κοινοτάρχη ο οποίος είχε προεκλογικά εξαγγείλει ότι θα προστατεύσει το περιβάλλον.

Καταλήγοντας ο κ. Ζαχαρία είπε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου η οποία έχει γνώση της υπόθεσης και η οποία έχει διατάξει τον κοινοτάρχη να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα στην περιοχή ενώ παράλληλα η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.

Ο Επαρχιακός Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Ανδρέας Ευλαβής μιλώντας για το ίδιο θέμα είπε ότι η περιβαλλοντική καταστροφή που έχει συντελεστεί στην περιοχή είναι τεράστια ενώ παράλληλα κατέκρινε το γεγονός ότι οι κάτοικοι της περιοχής δεν αντελήφθησαν έγκαιρα το περιστατικό ώστε να μπορέσουν να το αποτρέψουν.

Παράλληλα είπε ότι έχει ενημερωθεί το Τμήμα Δασών, η Αστυνομία και η Έπαρχος Πάφου και σίγουρα το Κίνημα θα αναζητήσει να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν αυτοί που προχώρησαν σε μια τέτοια πράξη αυθαίρετα.

Απαντώντας στις κατηγορίες που του καταλογίζουν ο νεοεκλεγείς Κοινοτάρχης Στρουμπιού Δημητράκης Ππαλάς είπε ότι τα δένδρα τα απέκοψε ο κ. Αριστοτέλης Ζαχαρία για να ενοχοποιήσει τον ίδιο.

Είπε επίσης ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο ήταν ενημερωμένο για τον καθαρισμό των δρόμων από τα κλαδιά των δένδρων αφού είναι καταχωρημένο στα πρακτικά της συνεδρίασης.

Είπε επίσης ότι ο ίδιος έδωσε οδηγίες μόνο να συλλεγούν τα κλαδιά από το οδικό δίκτυο ενώ στην αποκοπή των δένδρων έχουν προχωρήσει κάποιοι οι οποίοι των εχθρεύονται και τον υπονομεύουν.

Καταλήγοντας ο κ. Ππαλάς είπε ότι η Αστυνομία διερευνά την υπόθεση και ότι τα ξύλα από τα κομμένα αιωνόβια δένδρα βρίσκονται στην αυλή του Κοινοτικού Συμβούλου Αριστοτέλη Ζαχαρία ο οποίος έχει παρουσιάσει μια παλιά άδεια κατοχής καυσόξυλων και πρόσθεσε ότι η αλήθεια θα αποκαλυφθεί.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ