Να γίνουν διαβήματα προς την Αγγλική Κυβέρνηση ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η κατάχρηση.

Το 2016 ήταν η χρονιά που παρουσιάστηκε η μεγαλύτερη έξαρση παραπόνων και αποζημιώσεων από Βρετανούς τουρίστες οι οποίοι αφού επέστρεψαν στην πατρίδα τους μέσω δικηγορικών γραφείων της Βρετανίας διεκδίκησαν αποζημιώσεις ισχυριζόμενοι ότι έπαθαν γαστρεντερίτιδα κατά την διάρκεια των διακοπών τους στο ξενοδοχείο ή ότι είχαν κάποιο ατύχημα.

Το πρόβλημα εντόπισε ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου και από έρευνα που έκανε διαπίστωσε ότι το ίδιο φαινόμενο παρουσιάστηκε και στην Ισπανία και πάλι από Βρετανούς τουρίστες.

Μιλώντας στο Ράδιο Πάφος η Γενική Διευθύντρια του ΣΤΕΚ Χρυσαίμιλη Ψηλογένη είπε ότι υπάρχει ένα οργανωμένο κύκλωμα από δικηγορικά γραφεία στη Βρετανία που ενθαρρύνουν τους τουρίστες που επισκέπτονται στην Κύπρο να υποβάλλουν αίτημα για αποζημιώσεις ασθενείας κατά την διάρκεια των διακοπών τους και αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι τουριστικοί πράκτορες να αποκόπτουν μεγάλα ποσά από τις οφειλές τους στα ξενοδοχεία για να μπορέσουν να πληρώσουν τις αποζημιώσεις.

Η κ. Ψηλογένη είπε ότι σε συνεργασία με τον ΚΟΤ και την Κυβέρνηση θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα και να γίνουν διαβήματα προς την Αγγλική Κυβέρνηση ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η κατάχρηση, προσθέτοντας ότι και οι Ισπανοί ξενοδόχοι απείλησαν την Βρετανική Κυβέρνηση ότι θα πάψουν να δέχονται τουρίστες από την Βρετανία εάν δεν ληφθούν μέτρα.

Η κ. Ψηλογένη καταλήγοντας είπε ότι ο ΣΤΕΚ έχει επεξεργαστεί μια σειρά από προτάσεις που θα περιορίσουν το φαινόμενο αυτό ενώ θα πρέπει να γίνουν και τροποποιήσεις στη νομοθεσία.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ