Δεν μειώθηκε αναλογικά αλλά ούτε και αυξήθηκαν τα ποσοστά απασχόλησης.

Η αύξηση των ποσοστών ανεργίας που καταγράφηκε το Δεκέμβριο οφείλεται στο γεγονός ότι αρκετοί μακροχρόνια άνεργοι επανεγγράφησαν στο Γραφείο Εργασίας καθώς και οι λήπτες του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε συνδιασμό με τους απασχολούμενους στην τουριστική βιομηχανία δήλωσε ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Πάφου και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας Ανδρέας Φακοντής.

Ο κ. Φακοντής επεσήμανε ότι παρόλο που υπήρξε σταθεροποίηση της οικονομίας και μια μεγάλη αύξηση στον τουρισμό εντούτοις η ανεργία δεν μειώθηκε αναλογικά αλλά ούτε και αυξήθηκαν τα ποσοστά απασχόλησης.

Παράλληλα επεσήμανε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός πολιτών που υπο-απασχολείται στο λιανικό εμπόριο με μισθούς 200 και 300 ευρώ σε μια προσπάθεια που κάνουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες να πείσουν το Υπουργείο και τη Βουλή για τα οφέλη που προέκυψαν από το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων.

Ο κ. Φακοντής σχολιάζοντας τα παράπονα των ξενοδόχων για την έλλειψη ενδιαφέροντος από Κύπριους να εργοδοτηθούν στην βιομηχανία είπε ότι η αιτία είναι τα προσωπικά συμβόλαια, οι πολλές ώρες εργασίες και η εποχικότητα του επαγγέλματος που αποθαρρύνουν τους Κύπριους.

Κάλεσε παράλληλα τους ξενοδόχους και ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου να τηρήσουν τις συλλογικές συμβάσεις.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ