Έγιναν αντικαταστάσεις των υφιστάμενων καλωδίων με καλώδια νέου τύπου.

Η τακτική συντήρηση των υπέργειων δικτύων της Αρχής Ηλεκτρισμού είχε σαν αποτέλεσμα να μην υπάρξουν βλάβες κατά την διάρκεια της κακοκαιρίας δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου.

Η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι τα συνεργεία της ΑΗΚ σε συνεργασία με τις δασικές υπηρεσίες προχώρησαν σε κλαδέματα κατά μήκος του δικτύου των υπέργειων γραμμών που βρίσκονται κυρίως στην επαρχία και έτσι δεν είχαμε πτώσεις κλαδιών ούτε και καταστροφές στο δίκτυο.

Παράλληλα έγιναν αντικαταστάσεις των υφιστάμενων καλωδίων με καλώδια νέου τύπου συνεστραμμένης αγωγής και τα οποία διαθέτουν ισχυρή μόνωση και δεν επηρεάζονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παράλληλα η κ. Παπαδοπούλου είπε ότι στην προηγούμενη συνεδρία της Βουλής αποφασίστηκε όπως ενταχθούν στην νέα τιμολογιακή πολιτική της ΑΗΚ και δύο νέες κατηγορίες ευπαθών ομάδων όσοι υποφέρουν από σκλήρυνση κατά πλάκας και νεφροπαθείς οι οποίοι υπόκεινται σε αιμοκάθαρση και κάλεσε τους επηρεαζόμενους να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της ΑΡΧΗΣ δίνοντας την ταυτότητά τους για να διασταυρωθούν τα στοιχεία τους και να τους δοθεί η έκπτωση.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ