Τεράστιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Τουριστική Βιομηχανία της Πάφου.

Τεράστιες προκλήσεις αντιμετωπίζει η Τουριστική Βιομηχανία της Πάφου ενόψει του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας αφού η απουσία ουσιαστικών υποδομών και καταρτισμένου προσωπικού δημιουργούν έντονο προβληματισμό τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στα κέντρα αναψυχής.

Σε δηλώσεις του το μέλος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Μάριος Βασιλείου επεσήμανε την ανάγκη της δημιουργίας ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου στην Πάφου αφού όπως εξήγησε οι αυξανόμενες πτήσεις από το Ισραήλ αλλά και η ζήτηση για συνέδρια ευνοούν την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού.

Αναφερόμενος στα προβλήματα εξεύρεσης καταρτισμένου προσωπικού στην ξενοδοχειακή βιομηχανία είπε ότι επιβάλλεται η δημιουργία Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων ούτως ώστε και οι Κύπριοι να καταρτίζονται σωστά και να μπορούν να απορροφηθούν στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Εκ μέρους του ΣΙΚΑΠ ο Μάριος Θεοδοσίου είπε ότι ο θεσμός διακοπών κλειστού τύπου, δεν ωφελεί τα Κέντρα Αναψυχής αλλά ούτε και τους επισκέπτες αφού η Πάφος έχει καταστεί «Τουριστική φυλακή» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ενώ παράλληλα επεσήμανε την ανάγκη της άμεσης υλοποίησης έργων υποδομής όπως τα αγκυροβόλια και η Μαρίνα.

Παράλληλα τόνισε ότι η ανάγκη σε καταρτισμένο προσωπικό που θα είναι πρεσβευτής της Κυπριακής Κουλτούρας και θα αποτελεί διαφήμιση για την πολιτιστική πρωτεύουσα απαιτεί να δημιουργηθεί Σχολή κατάρτισης τουριστικών επαγγελμάτων και κάλεσε τον ΠΑΣΥΞΕ σε μια κοινή συνάντηση ούτως ώστε να δημιουργηθεί ένα κοινό σχέδιο δράσης για την φετινή περίοδο.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ