Δεν τίθεται ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Διάλεξη με θέμα «Κυπριακό – Πραγματικότητες & Αυταπάτες» διοργανώνει αύριο το απόγευμα η Συμμαχία Πολιτών με ομιλητές τον Πρόεδρο της Συμμαχίας και τον Πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Ευρωπαικών και Διεθνών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας Ανδρέα Θεοφάνους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Θεοφάνους εξήγησε ότι δεν τίθεται ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε αφού έχει γίνει προφανές ότι ο Ερτογάν προσανατολίζεται στην αναβίωση του νέο-οθωμανισμού ενώ έχει γίνει πλέον κατανοητό ότι δεν συμμερίζεται τις αξίες της Ε.Ε.

Ο κ. Θεοφάνους αναφερόμενος στις δηλώσεις της ΕΕ ως απάντηση για την παραβίαση στα Ίμια είπε ότι η Ε.Ε έχει ανύπαρκτη γεωπολιτική στρατηγική στην Νοτιο-ανατολική Μεσόγειο ενώ τόνισε ότι η ίδια η Ένωση βρίσκεται ενώπιον τεράστιων εσωτερικών προβλημάτων.

Ο κ. Θεοφάνους δήλωσε ότι στην αυριανή διάλεξη θα εξηγήσει το πλαίσιο βάσει του οποίου γίνεται η διαπραγμάτευση το οποίο είναι λάθος ενώ θα παρουσιάσει την εναλλακτική πρόταση – μελέτη η οποία εκπονήθηκε στο Πανεπιστήμιο και η οποία έχει κατατεθεί προς συζήτηση τόσο στην Ε.Ε όσο και στο εσωτερικό.

ΡΑΔΙΟ ΠΑΦΟΣ